bugi Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 (edytowane) Robie sobie w mojej primerce diody które będą podświetlać podłoge jak któreś drzwi zostaną otwarte.. napotkałem taki problem że nie moge znaleść kostki gdzie łączą się wszystkie masy od drzwi, a dokładniej od tych przełączników.. wie ktoś może gdzie moge to znaleść?? Mógłbym podłączyć od razu pod łącznik masy drzwi np kierowcy ale wtedy jak pasażer otworzy drzwi to ledy się nie zaświecą ;/. Jak ktoś wie coś na ten temat to prosze o pomoc ;P, ewentualnie myślałem o dodłączeniu się pod lampke w podsufitce ale było by troche roboty a po zatym nie chce efektu że jeśli silnik będzie zgaszony i zostaną otwarte drzwi i następnie zamknięte to ledy będą świelić jeszcze jakiś czas ;/ Pozdrawiam Edytowane 11 Lutego 2011 przez bugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 do mnie właśnie dzisiaj dotarła paczka z ledami, i też się zabieram za taki projekt, tylko ja chcę podłączyć pod lampki aby odpalało się po otwarciu centralnego a nie tylko wtedy jak się drzwi otworzy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Czyli pod tą w podsufitce?? jak ja nie znajde tego to też będe musiał tak zrobić ;P. W sumie też może być nie źle bo może fajna poświata bić prze szyby, a na jaki kolor sobie robisz?? i oświetlenie w podsufitce też wymieniasz i w zegarach czy tylko podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 narazie podłoga na niebiesko, a moduł do ściemniania jest z lewej strony pod kierownicą, i tam będę się wpinał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 to tam gdzieś musi być zejście od mas.. a dał byś rade wstawić zdjęcie gdzie dodładnie sie wpisasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 masz schemat gdzi eto jest, zaraz zrobię jak to wygląda po pinach coś nie weszło teraz powinno być gitt czyli możliwe, że pin 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 hmm, ze schematu widze że drzwi kierowcy i pozostałe są na 2 osobnych liniach, ciekawe czy jak bym połączył kierowce i pasażera to czy ledy zapalą sie też jak otworze tylne drzwi.. ale to już jutro będe się zastanawiał ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 klapa ma oddzielny przełącznik i nie włączy podświetlenia w kabinie, a oddzielne piny są dlatego, że po jednym przyciśnięciu pilota otwierają się tylko drzwi kierowcy a światło się włącza, czyli tylko to jest powodem a wszystko i tak wychodzi na pin 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 w p11 też zadziała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 w każdym zadziała, tylko jak to tam jest z tym otwieraniem, ja nie mam manuala do p11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 otwieram i zamykam kluczykiem, bo piloty zdechły. przy przekręceniu kluczyka (otwieranie) światło się zapala, przy zamykaniu gaśnie. ma czasowy wyłącznik i ściemiacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Ja zrobiłbym z podsufitki. W mnie w elektrycznym można kupić ledy na metry i ja tez się przymierzam do takiego projektu (chyba na wybiorę kolor na biało ). Zobaczymy na zlocie komu wyszło lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 otwieram i zamykam kluczykiem, bo piloty zdechły. przy przekręceniu kluczyka (otwieranie) światło się zapala, przy zamykaniu gaśnie. ma czasowy wyłącznik i ściemiacz. czyli pin 12 jeżeli tego nie zmienili w P11.144 Ja zrobiłbym z podsufitki. W mnie w elektrycznym można kupić ledy na metry i ja tez się przymierzam do takiego projektu (chyba na wybiorę kolor na biało ). Zobaczymy na zlocie komu wyszło lepiej czyli pin 12 albo ciągnąć kabel wyżej, ale jak dla mnie nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 dzięki dzięki, później sprobuje to zrobić. jutro zakładam spryskiwacze mżawkowe a to będzie następne w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 spryskiwacze mżawkowe ?????????? coś więcej ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 takie czarne coś na masce i leci z tego płyn na szybę kupiłem na allegro takie dwa i zobaczę co mi z tego wyjdzie. czy będzie działać i psikać tu gdzie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 zmieniasz na coś innego ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 u brata w golfie są takie w oryginale i pięknie rozpylają płyn na całą szybę, a u mnie z każdego lecą dwa strumienie na szybę i wycierajki muszą same rozprowadzić płyn po szybie, więc kupiłem takie co: http://allegro.pl/spryskiwacze-dysze-mglowe-2szt-najtaniej-i1433651347.html i zakładam. trochę uciekliśmy z tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 trochę uciekliśmy z tematem jak to zwykle bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 jak założę to dam znać jak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 to napisz jak to się spisze u Ciebie... bo mgiełkowe lepiej natryskują na szybe i chyba mniej płynu idzie.. tylko czy pompka w nisku wydoli ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 okej, jutro dam znać co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugi Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Właśnie podłączyłem podświetlanie podłogi.. niestety nie robiłem zdjęć bo nie mam aparatu a w komórce to nic nie widać bo ciemno w garażu i przy latarce robiłem.. Podłączyłem pod lamkpe, gdyż od razu pod drzwi tak jak chciałem, to chyba bym sie pozbył funkcji, że po jednym naciśnięciu pilota otwierają się tylko drzwi kierowcy ;/. Jak ktoś ma kłopat to niech zrobi zdjęcie kostki i pokaże w którym miejscu ja się wpiołem.. Chodzi o kostke która na schemacie który wstawił dino jest oznaczona jako "time control unit" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 pod który pin się wpiąłeś odpala się przy otwarciu drzwi z pilota/???, czy tylko po otwarciu fizycznie??? ściemnia się czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Zrób fotki koniecznie Edytowane 12 Lutego 2011 przez sq5lf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi