Gość alucar Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Witam Posiadam Nissana QUESTA z 1995 roku z silnikiem VG30E. Samochód ładnie się zbiera i równo wkręca na obroty lecz nagrzany gdy już zejdzie ze ssania na wolnych obrotach chodzi nierówno, stąd też moje pytanie nie moge się dopatrzeć silniczka krokowego, jest takowy w tym samochodzie? Jeśli nie co może być tego przyczyną lub co spełnia jego funkcje? Prosze o pomoc ponieważ nigdzie nie moge znaleść! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 posprawdzaj raczej układ zapłonowy ,,, smiigałem takim autkiem bardzo fajnie mi się jeżdziło silnik nie generuje jakiejś kosmicznej mocy bo chyba 155 KM ale moment to ma dajny po mieście prawie do 2000 rpm wystarczało ,,,świece może być problem wymienić bo to V6 poprzecznie wsadzone świece kable oczywiście krokowiec też może dawać objawy przyduszenia zobacz na działy maximy tam taki silnik występował ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesl Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 posprawdzaj raczej układ zapłonowy ,,, smiigałem takim autkiem bardzo fajnie mi się jeżdziło silnik nie generuje jakiejś kosmicznej mocy bo chyba 155 KM ale moment to ma dajny po mieście prawie do 2000 rpm wystarczało ,,,świece może być problem wymienić bo to V6 poprzecznie wsadzone świece kable oczywiście krokowiec też może dawać objawy przyduszenia zobacz na działy maximy tam taki silnik występował ,, Witam. Pierwszy post, ale mam Questa, więc pewnie będzie więcej Ja bym obstawiał świece. Szczególnie jeśli masz LPG. A jeśli LPG to także cewki (większy prąd dają, to się niszczą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Skyline87 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 hej, prawdopodobnie świece lub przewody wysokiego napięcia ( silnik nie równo pracuje lub szarpie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.