dano Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 witam mam pytanie.mam nissana almere 2003 1.5 i musze wymienić katalizator i sonde lambda bo nie chce mi przejść przeglądu z powodu emisji spalin,czy są jakieś zamienniki? czy muszę kupiś oryginalny?(podobno strasznie drogi).proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 są zamienniki, ale sondę to kup raczej dedykowaną dla silnika, i zacznij od niej, ja nie mam kata i spaliny są gitt, czy masz większe spalanie?? niż zwykle??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dano Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 są zamienniki, ale sondę to kup raczej dedykowaną dla silnika, i zacznij od niej, ja nie mam kata i spaliny są gitt, czy masz większe spalanie?? niż zwykle??? chyba spalanie jest normalne(nic nie zauważyłem).a czy może być tak że to wina samej lambdy a nie katalizatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 jakie mas zwartości na wydruku, jak stwierdzili, że masz zepsuta lambadę?? jak byś miał wywalony kat to II lambada zgłosiła by błąd kata, wyprzedź zapłon i pojedź jeszcze raz na badanie Dane dla Twojego auta: CO - 0,5 przy wolnych CO - 0,3 przy 2500-3000obr/min HC - 200 Lambda 0.97 - 1.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisner Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 witam mam pytanie.mam nissana almere 2003 1.5 i musze wymienić katalizator i sonde lambda bo nie chce mi przejść przeglądu z powodu emisji spalin,czy są jakieś zamienniki? czy muszę kupiś oryginalny?(podobno strasznie drogi).proszę o podpowiedzi. A wywala Ci Check Engine? Ewentualnie nr błędu. Miałem podobny problem i okazało się, że grzałka była przepalona w sondzie. Pzd. Alan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dano Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 jakie mas zwartości na wydruku, jak stwierdzili, że masz zepsuta lambadę?? jak byś miał wywalony kat to II lambada zgłosiła by błąd kata, wyprzedź zapłon i pojedź jeszcze raz na badanie Dane dla Twojego auta: CO - 0,5 przy wolnych CO - 0,3 przy 2500-3000obr/min HC - 200 Lambda 0.97 - 1.03 zaraz pojade po ten wtdruk z badania to napisze. jakie mas zwartości na wydruku, jak stwierdzili, że masz zepsuta lambadę?? jak byś miał wywalony kat to II lambada zgłosiła by błąd kata, wyprzedź zapłon i pojedź jeszcze raz na badanie Dane dla Twojego auta: CO - 0,5 przy wolnych CO - 0,3 przy 2500-3000obr/min HC - 200 Lambda 0.97 - 1.03 wolne-co 0.09 vol% wysokie-co 1.70 vol% lambda-0.95 A wywala Ci Check Engine? Ewentualnie nr błędu. Miałem podobny problem i okazało się, że grzałka była przepalona w sondzie. Pzd. Alan właśnie nic nie świeci żadna kontrolka.tak wizualnie wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 pomierz lambdę czy faluje, może coś z nią nie tak, kata narazie zostaw w spokoju, i wyprzedź trochę zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dano Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 ale jak to pomierzyć? ja się kompletnie nie znam na samochodach. a myślisz że to może być wina samej lambdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 miernik i jedna końcówka do (-) a druga do czarnego na sondzie, i patrzysz czy faluje od 0V do 1V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dano Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 dzięki za podpowiedzi.chyba kupię tą sonde i wtedy pojade jeszcze raz na badanie.mam nadzieję że to nie będzie kat.a czy sonda z boscha jest dobra?w sklepie powiedzieli mi ok 300 zł. dzięki za podpowiedzi.chyba kupię tą sonde i wtedy pojade jeszcze raz na badanie.mam nadzieję że to nie będzie kat.a czy sonda z boscha jest dobra?w sklepie powiedzieli mi ok 300 zł. gościu w sklepie pytał mnie o rozmiar tego kata żeby dopasować zamiennik,czy znacie może rozmiar kata w tym modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi