Gość Gordzul Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) Witam Wszystkich Serdecznie jest to mój pierwszy post Mam takie pytanie. Można zegarek w T2 z 2002r przestawić z 12h na 24h ? UP Edytowane 15 Lutego 2011 przez Gordzul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam Wszystkich Serdecznie jest to mój pierwszy post Mam takie pytanie. Można zegarek w T2 z 2002r przestawić z 12h na 24h ? UP Witam, Cię również serdecznie, Co do pytania to mi się nie udało tego dokonać. W mojej Maździe też tak był wyświetlany czas więc myślę, że trzeba się do tego przyzwyczaić. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrew4x4 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Cześć, u mnie wystarczy przytrzymać przycisk od ustawiania zegarka tak na dwie sekundy i puścić.Wtedy znika AM/PM i gotowe. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cww Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam Wszystkich Serdecznie jest to mój pierwszy post Mam takie pytanie. Można zegarek w T2 z 2002r przestawić z 12h na 24h ? UP Witam W T2 z 1997r., nie da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam W T2 z 1997r., nie da się. W mavericku z 94 tez się nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 No to pojechałeś kolego:D Ja się po prostu przyzwyczaiłem do 12 godzinnego, ale sprawdzę jutro w swoim cudaku i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam, Kombinowałem, kombinowałem i nic nie wykombinowałem. Ani naciskanie tym bardziej wysuwanie tego trzpienia nie chciało przestawić tego zegara. Myślę, że w tych starszych licznikach tak musi być. Poza tym nie ma u mnie tego znacznika AM-PM więc chyba sprawa jest jasna. Nawet miejsce na ewentualne wyświetlenie cyfry 2 jest zajęte przez ikonkę zegarka. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gordzul Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Znalazłem licznik taki jak mój, on ma zegarek 24-h... i właśnie to mnie zaintrygowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam, A u mnie licznik jest taki: W porównaniu do licznika z powyższego postu są zamienione miejscami pozycje przebiegu dziennego z normalnym przebiegiem oraz jest właśnie ta ikonka zegarka w miejscu ewentualnej cyfry 2. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Potwierdzam słowa Piotra. Choć byś nie wiem jak wciskał to nie wyciśniesz . A ta fotka to chyba z jakiegoś Limited Edition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Witam Wszystkich Serdecznie jest to mój pierwszy post Mam takie pytanie. Można zegarek w T2 z 2002r przestawić z 12h na 24h ? UP itam serdecznie!!! Mam Nissanka 2002r. i mam w nim ustawiony czas 24 godzinny. Trochę się nakombinowałem tym pokrętłem, ale mi się udało. Trochę cierpliwości i Tobie też się uda, o ile pamiętam to zmiana z 12 godzinnego na 24 godzinny przestawia się przez naciskanie tego pokrętła, a zmiana godzin i minut poprzez przekręcenie w lewo i w prawo i również naciskanie. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 itam serdecznie!!! Mam Nissanka 2002r. i mam w nim ustawiony czas 24 godzinny. Trochę się nakombinowałem tym pokrętłem, ale mi się udało. Trochę cierpliwości i Tobie też się uda, o ile pamiętam to zmiana z 12 godzinnego na 24 godzinny przestawia się przez naciskanie tego pokrętła, a zmiana godzin i minut poprzez przekręcenie w lewo i w prawo i również naciskanie. Pozdrawiam!!! Witam, Mógłbyś napisać którą wersję licznika posiadasz, taką jak moja czy z tego postu powyżej? Najwidoczniej są minimum 2 wersje licznika. Ponadto wersja którą ja posiadam nie dopowiada tej z instrukcji serwisowej dostępnej na forum. Złącza zasilające licznik mam od dołu a nie od tyłu, kontrolka ładowania akumulatora jest u mnie w wersji żarówkowej, wszystkie pozostałe kontrolki są zrobione na diodach LED i mam więcej żarówek do podświetlenia licznika - to tylko wstępnie zauważyłem. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekanwil Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 A jak wygląda podświetlenie w Waszych licznikach? Nie jestem pewien, czy poprostu żarówka dokonała żywotu, czy o środku wyświetlacza, gdzie jest godzina i przebieg, fabryka zapomniała. No i niestety brakuje kontrolki od włączonych świateł, ale podobno nie można mieć wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cww Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) Witam Zainteresowałem się tym tematem, czyli jak przestawić wyświetlanie czasu w system 24-godzinny. W moim Terrano z 1997r, gdzie wyświetlacz pokazuje tylko godzinę,(bez przebiegu) jest możliwość przestawienia, ale trzeba ingerować w elektronikę zegara. Wystarczy na jeden z pinów scalaka sterującego zegar(u mnie jest to PCF1178)podać niski stan i gotowe. Ale niestety u mnie okazało się że 1 cyfra wyświetlacza, nie pokazuje 2!, tak że cała robota na marne..... Jeżeli w waszych przypadkach sterowanie zegara odbywa się również za pomocą PCF1178,PCF1179 to była by możliwość przestawienia, ale praktycznie na stałe. Pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2011 przez cww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 itam serdecznie!!! Mam Nissanka 2002r. i mam w nim ustawiony czas 24 godzinny. Trochę się nakombinowałem tym pokrętłem, ale mi się udało. Trochę cierpliwości i Tobie też się uda, o ile pamiętam to zmiana z 12 godzinnego na 24 godzinny przestawia się przez naciskanie tego pokrętła, a zmiana godzin i minut poprzez przekręcenie w lewo i w prawo i również naciskanie. Pozdrawiam!!! Witam!!! Mój licznik jest dokładnie taki jak ten w poście wyżej z napisem "mcalka". Złącze mam umieszczone z tyłu licznika. Podświetlenie żaróweczki,wymienione przeze mnie na diody.Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cww Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 (edytowane) Cześć, u mnie wystarczy przytrzymać przycisk od ustawiania zegarka tak na dwie sekundy i puścić.Wtedy znika AM/PM i gotowe. W modelach z mojego roku, czyli 1997, wciskanie nic nie da, po prostu jest ogranicznik, który to uniemożliwia. Edytowane 18 Lutego 2011 przez cww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi