Gość jakip6 Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witam, Dopiero kupiłem Nissana P12 1.9 DCi i aby zapalić muszę dwa razy przekręcić stacyjkę(raz do końca - odczekać i jeszcze i dopiero za drugim odpala). Czy to standardowe dla tego typu? Czy coś mi wysiadło? Nadmienię, że właśnie wymieniłem wszystkie świece. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam, Dopiero kupiłem Nissana P12 1.9 DCi i aby zapalić muszę dwa razy przekręcić stacyjkę(raz do końca - odczekać i jeszcze i dopiero za drugim odpala). Czy to standardowe dla tego typu? Czy coś mi wysiadło? Nadmienię, że właśnie wymieniłem wszystkie świece. pozdrawiam Ja u siebie nie mam nic takiego... Moze to jakies dodatkowe zabezpieczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakip6 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja u siebie nie mam nic takiego... Moze to jakies dodatkowe zabezpieczenie? Tak mi powiedział sprzedający, choć po głębszym zastanowieniu - wygląda mi to na jakchiś pic - no, ale nie chce tego wykluczyć- dlatego pytam może ktoś z Was coś na ten temat wie? Z góry dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Tak mi powiedział sprzedający, choć po głębszym zastanowieniu - wygląda mi to na jakchiś pic - no, ale nie chce tego wykluczyć- dlatego pytam może ktoś z Was coś na ten temat wie? Z góry dzięki:) No ale jaki pic? Bo jak nie zapala po pierwszym przekreceniu to znaczy, ze cos tam bylo kombinowane... Kreci w ogole rozrusznik za pierwszym razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakip6 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 No ale jaki pic? Bo jak nie zapala po pierwszym przekreceniu to znaczy, ze cos tam bylo kombinowane... Kreci w ogole rozrusznik za pierwszym razem? Rozrusznik nie rusza za pierwszym przekręceniem. Dopiero za drugim..... Pic - w sensie, że powiedziano mi, że to dodatkowe zabezpieczenie a tak naprawdę coś jest zjebane. Dzięki za każdą pomoc. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek2535 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Witam. A czy w momencie kiedy za pierwszym razem przekręcisz kluczyk swieci ci się kontrolka immobilaizera (taki samochód z kluczykiem)? Ja miałem podobny przypadek. Sprawcz to czy ci sie świeci za pierwszym i za drugim razem. Jeżeli tak jesst to pewnie problem z wtyczką od immo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakip6 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam. A czy w momencie kiedy za pierwszym razem przekręcisz kluczyk swieci ci się kontrolka immobilaizera (taki samochód z kluczykiem)? Ja miałem podobny przypadek. Sprawcz to czy ci sie świeci za pierwszym i za drugim razem. Jeżeli tak jesst to pewnie problem z wtyczką od immo. Świeci się za pierwszym i drugim razem. Co to oznacza? Coś w samochodzie jest popsute? Czy to groźne dla samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek2535 Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Świeci się za pierwszym i drugim razem. Co to oznacza? Coś w samochodzie jest popsute? Czy to groźne dla samochodu? Witaj. Sorry za puźną odpowiedz. Jeżeli swieci ci ta kontrolka nie powinno to być niec poważnego u mnie wystarczyło odkęcic obudowe stacyjki i tam jest taka wtyczka od immo a ponieważ lubi ona tracić kontakt trzeba ją odpiąć i najlepiej użyć jakiegoś spreyu do czyszczenia i konserwacji styków np: "Kontakt 60" i wiczyścić styki włozyć wtyczke i spróbować. Spróbuj tak jak napisałem Dołączam zdjęcie o którą wtyczke chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.