Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 1.9 DCI uruchamianie samochodu

Gość jakip6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dopiero kupiłem Nissana P12 1.9 DCi i aby zapalić muszę dwa razy przekręcić stacyjkę(raz do końca - odczekać i jeszcze i dopiero za drugim odpala). Czy to standardowe dla tego typu? Czy coś mi wysiadło? Nadmienię, że właśnie wymieniłem wszystkie świece.

pozdrawiam

Gość maciej__
  W dniu 14.02.2011 o 21:08, beny1 napisał:

Witam,

Dopiero kupiłem Nissana P12 1.9 DCi i aby zapalić muszę dwa razy przekręcić stacyjkę(raz do końca - odczekać i jeszcze i dopiero za drugim odpala). Czy to standardowe dla tego typu? Czy coś mi wysiadło? Nadmienię, że właśnie wymieniłem wszystkie świece.

pozdrawiam

Ja u siebie nie mam nic takiego...

Moze to jakies dodatkowe zabezpieczenie?

W dniu 15.02.2011 o 07:49, maciej__ napisał:

Ja u siebie nie mam nic takiego...

Moze to jakies dodatkowe zabezpieczenie?

Tak mi powiedział sprzedający, choć po głębszym zastanowieniu - wygląda mi to na jakchiś pic - no, ale nie chce tego wykluczyć- dlatego pytam może ktoś z Was coś na ten temat wie?

Z góry dzięki:)

Gość maciej__
  W dniu 15.02.2011 o 09:36, beny1 napisał:

Tak mi powiedział sprzedający, choć po głębszym zastanowieniu - wygląda mi to na jakchiś pic - no, ale nie chce tego wykluczyć- dlatego pytam może ktoś z Was coś na ten temat wie?

Z góry dzięki:)

No ale jaki pic?

Bo jak nie zapala po pierwszym przekreceniu to znaczy, ze cos tam bylo kombinowane...

Kreci w ogole rozrusznik za pierwszym razem?

W dniu 15.02.2011 o 12:34, maciej__ napisał:

No ale jaki pic?

Bo jak nie zapala po pierwszym przekreceniu to znaczy, ze cos tam bylo kombinowane...

Kreci w ogole rozrusznik za pierwszym razem?

Rozrusznik nie rusza za pierwszym przekręceniem. Dopiero za drugim.....

Pic - w sensie, że powiedziano mi, że to dodatkowe zabezpieczenie a tak naprawdę coś jest zjebane.

Dzięki za każdą pomoc.

pozdr

Gość maciek2535

Witam. A czy w momencie kiedy za pierwszym razem przekręcisz kluczyk swieci ci się kontrolka immobilaizera (taki samochód z kluczykiem)? Ja miałem podobny przypadek. Sprawcz to czy ci sie świeci za pierwszym i za drugim razem. Jeżeli tak jesst to pewnie problem z wtyczką od immo.

W dniu 16.02.2011 o 21:15, maciek2535 napisał:

Witam. A czy w momencie kiedy za pierwszym razem przekręcisz kluczyk swieci ci się kontrolka immobilaizera (taki samochód z kluczykiem)? Ja miałem podobny przypadek. Sprawcz to czy ci sie świeci za pierwszym i za drugim razem. Jeżeli tak jesst to pewnie problem z wtyczką od immo.

Świeci się za pierwszym i drugim razem. Co to oznacza? Coś w samochodzie jest popsute? Czy to groźne dla samochodu?

Gość maciek2535
  W dniu 18.02.2011 o 23:19, beny1 napisał:

Świeci się za pierwszym i drugim razem. Co to oznacza? Coś w samochodzie jest popsute? Czy to groźne dla samochodu?

Witaj. Sorry za puźną odpowiedz. Jeżeli swieci ci ta kontrolka nie powinno to być niec poważnego u mnie wystarczyło odkęcic obudowe stacyjki i tam jest taka wtyczka od immo a ponieważ lubi ona tracić kontakt trzeba ją odpiąć i najlepiej użyć jakiegoś spreyu do czyszczenia i konserwacji styków np: "Kontakt 60" i wiczyścić styki włozyć wtyczke i spróbować.

Spróbuj tak jak napisałem

Dołączam zdjęcie o którą wtyczke chodzi.

post-27132-0-16170300-1298720558_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...