Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Menu servisowe

Gość lukasz6
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak wejdziesz w tryb serwisowy to masz 2 zakładki

1. SELF DIAGNOSIS to jest to w co wchodzisz

2. CONFIRMATION/ADJUSMENT - wejdź w tą, jak wejdziesz wciśnij info i pokręć siłą glosu i bedziesz miał menu to z foto

Gość zielony94

Witam mam 2 pytania co to znaczy initialise sram? a drugie to czy mozna wyłączyć przez to menu serwisowe przypomnienie o pasach widzialem tam opcje pasy ale zaznaczalem ja i odznaczalem i caly czas jest tak samo?

• 1 rok później...

Witam serdecznie, a czy istnieje (oprócz usunięcia komuniaktu serwisowego) mozliwość wykasowania błędów - w moim przypadku 'check engine'? Z tego co czytałem, to błędy są zapamiętywane i nie pomaga ponowne uruchomienie auta żeby je skasować. Być może błąd jest spowodowany czymś chwilowym i błachym dlatego chciałbym sprawdzić czy ponownie się uaktywni. Błąd nr 171 (prawdopodbnie sonda lambda). W pracy auta nie czuję żadnych zmian. Na załączonym wyżej zdjęciu widzę opcję 'vehicle signals' -może to jest to? Wolę się spytać by czegoś w owym komputerku nie zawiesić :) Pozdrawiam. PS Nissan Primera p12 1.8 2003.

Witam serdecznie, a czy istnieje (oprócz usunięcia komuniaktu serwisowego) mozliwość wykasowania błędów - w moim przypadku 'check engine'? Z tego co czytałem, to błędy są zapamiętywane i nie pomaga ponowne uruchomienie auta żeby je skasować. Być może błąd jest spowodowany czymś chwilowym i błachym dlatego chciałbym sprawdzić czy ponownie się uaktywni. Błąd nr 171 (prawdopodbnie sonda lambda). W pracy auta nie czuję żadnych zmian. Na załączonym wyżej zdjęciu widzę opcję 'vehicle signals' -może to jest to? Wolę się spytać by czegoś w owym komputerku nie zawiesić :) Pozdrawiam. PS Nissan Primera p12 1.8 2003.

Tak możesz, pierwszy sposób dla niewymagających to odłączenie klem akumulatora na jakiś czas (2-3 godz.) i ponowne podłączenie.

Błędy zostaną wykasowane

• Upvote 1

• 1 rok później...

Witam, podepnę się pod temat. Po wejściu w menu serwisowe i wyborze zakładki climate control gałką zmiany temperatury mogę zmieniać wartości, czy ktoś wie co one oznaczają?  Pozdrawam

Witam, co do wykasowania błędu prawdopodobnie powinno zadziałać to samo co stosuje się przy kasowaniu błędu poduszki, na dole instrukcja od innego użytkownika:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/55517-p12wp12-po-wjechaniu-na-dziure-miga-kontrolka-airbag/?hl=%2Bkasowanie+%2Bb%C5%82%C4%99du&do=findComment&comment=663063

Jeśli to sonda lambda to przy jednej sztuce spalanie powinno wzrosnąć do około 12-13 litrów, przy dwóch do 16-18.

Witam, podepnę się pod temat. Po wejściu w menu serwisowe i wyborze zakładki climate control gałką zmiany temperatury mogę zmieniać wartości, czy ktoś wie co one oznaczają?  Pozdrawam

To jest opcja sprawdzenia czy klapy wewnątrz działają prawidłowo, niczego się tym nie przestawia. 

Dzięki wielkie za odpowiedź, po przekręceniu dochodził taki odgłos jakby wewnątrz klapy się zamykały i otwierały.

Pozdrawiam