Gość dhaeraow Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam, powoli zabieram się za jako takie motanie mojego tyrana. Jednym z elementów jakie chcę dołożyć to osłony pod silnik ochraniające od dołu chłodnicę, miskę i może aż do reduktora. Ma może ktoś z kolegów zamontowane takie cuda? Głównie interesuje mnie przednia część, bo dalej zauważyłem jakieś nagwintowane otwory w ramie więc po prostu odpowiednio docięte blachy będzie trzeba przykręcić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja tam sadzę, że warto tylko zrobić taka z przodu. każda inna pod całym samochodem będzie go tylko trzymać jak magnes w błocie... Wkleja ładnie. No ale wygląda ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 ja będę motał szczególnie na drążki wiec i do reduktora dociągnę tylko poczekam aż się trochę ociepli bo teraz gruba warstwa lodu na całej ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dronx Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam tu jest kilka patentow do samodzielnego wykonania https://picasaweb.google.com/clubterrano/TerrranoProteccionEntrada# moze w czyms wam to pomorze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 przednia osłona mi się odkęciła i mało co bym jej nie zgubił więc całkiem ją odkręciłem i już nie zakładałem do standardowego jeżdżenia ( troche lasu 4x4, asfalt) jest zbędna ale przy odrobinie szaleństw ofroadowych uważam że może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dhaeraow Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Ma ktoś doświadczenie w budowie takich osłon? Chodzi mi głównie o materiał stal czy aluminium? Stal jest cięższa ale bardziej wytrzymała no i tańsza, jednak koroduje, aluminium lżejsze jednak słabsze no i droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 ja w sumie nie mam doświadczenia w budowie osłon ale gdybym miał przygotowywać auto do offroadu to osłony robiłbym stalowe (tylko ze względu na kase) jednak gdybym miał więcej chajcu to alu, stal jest napewno mocniejsza ale odpowiednio wysmażona osłona z aluminium napewno zdałaby egzamin. ps to oczywiście nie terrano ale stosują aluminiowe osłony w rożnych pojazdach oryginalna osłonę pod przód zamienię za jakiś akumulator do terrano ;D jak ktoś chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Jak takie coś ze zdjęć przyklei się do błota to ewentualnie Fadroma wyciągnie i to tez niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr323f Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Jak takie coś ze zdjęć przyklei się do błota to ewentualnie Fadroma wyciągnie i to tez niekoniecznie. Witam, Dobrze napisane, ale jak ktoś śmiga po kamieniach to raczej takie osłony są niezbędne. Pozdrawiam, Piotr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 (edytowane) oczywiście. Ale "nasz polski" offroad to raczej błota, niźli kamienie, stąd moje wypowiedzi w tym temacie Edytowane 9 Marca 2011 przez terranosaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kameleon Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 A, czy nie lepiej zrobic osłony z rurek? tak aby plotko pomiedzy rurkami moglo swobodnie sie wydostac, a dragi, kamienie, pieńki nie przedostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netopeer Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 hej A nie myślisz ze taka rurka + jakiś dobry konarek to niezła kotwica . W płytach jest sens właśnie ze względu na ochronę i możliwość zsunięcia się z czegoś ostrego (skała, wystający pieniek itd). Ale jak kolega wspomniał dobre błoto i potrzebujesz kolegów z budowy . Pozdr B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dhaeraow Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Wybieram się do Albanii we wrześniu a tam raczej kamienie niż błoto. Muszę się rozejrzeć jak to z cenami wygląda, ale raczej stal (bo mam powiedzmy "za darmo"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi