marycha Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 witam, czy orientujecie sie może, czy w naszych kaszkasz jest możliwość zainstalowania oświetlenie na nogi montowane pod fotelami z przodu bądź w progu drzwi tylnych? Jeżeli jest taka możliwość, to czy nie wiecie przypadkiem, czy jest do tego instalacja, czy też trzeba samemu kombinować? pzdr marycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rhode4321 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Hej Co prawda teraz jezdze CR-V, ale widzialem w akcesoriach Nissana niebieskie podswietlenie podlogi. Na pewno z przodu, nie wiem czy jest z tylu. Mialem to tez poprzednio w civic. Swietna rzecz. Przy otwarciu drzwi podloga z przodu i z tylu jest podswietlona na niebiesko (takie cos jak ultrafiloet lekki) dodatkowo w nocy przy zapalonych swiatlach podczas jazdy podloga z przodu jest podswietlona caly czas taka niebieska poswiata, a z tylu troszke mocniej. Wcale to nie przeszkadza kierowcy. U Hondy to kosztuje 700 zl na przod i 700 na tyl. Na pewno widzialem takie swiatlo w ofercie akcesoria QQ. Nazywa sie to Magic Ilumination. Teraz sprawdzilem, jest nawet zdjecie, ale chyba tylko jest oferowane z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Hej Co prawda teraz jezdze CR-V, ale widzialem w akcesoriach Nissana niebieskie podswietlenie podlogi. Na pewno z przodu, nie wiem czy jest z tylu. Mialem to tez poprzednio w civic. Swietna rzecz. Przy otwarciu drzwi podloga z przodu i z tylu jest podswietlona na niebiesko (takie cos jak ultrafiloet lekki) dodatkowo w nocy przy zapalonych swiatlach podczas jazdy podloga z przodu jest podswietlona caly czas taka niebieska poswiata, a z tylu troszke mocniej. Wcale to nie przeszkadza kierowcy. U Hondy to kosztuje 700 zl na przod i 700 na tyl. Na pewno widzialem takie swiatlo w ofercie akcesoria QQ. Nazywa sie to Magic Ilumination. Teraz sprawdzilem, jest nawet zdjecie, ale chyba tylko jest oferowane z przodu Mam QQ sprzed liftingu, oświetlenie na nogi robiłem sam - i z przodu i z tyłu. Kupiłem paski diod LED, zamontowałęm je przy użyciu opasek samozaciskowych, podpiąłem pod oświetlenie listew progowych (a te są podpięte pod oświetlenie wnętrza). Koszt to w sumie ok 50 zł (4 paski LED po 6 zł, do tego kabelki i opaski). Jedyny minus jest taki, że po otwarciu dowolnych drzwi oświetlane są wszystkie miejsca na nogi. Światło jest chłodne, fioletowawe - ale jest, mnie odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 A ściemniają się? Ja zrobiłem zwykłe lampki ośw. wewnętrznego - podłączone pod instalację z dodatkowym bezpiecznikiem. Super świecą, ładnie się zapalają i gasną. Ale... Te lampki się super grzeją - opaski mi się topiły, musiałem ładnie poukładać kable. Zrobiłbym diody ale chciałem światło z barwą górnej lampki, no i nie wiem jak ze ściemnianiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Synkro Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 A ściemniają się? Ja zrobiłem zwykłe lampki ośw. wewnętrznego - podłączone pod instalację z dodatkowym bezpiecznikiem. Super świecą, ładnie się zapalają i gasną. Ale... Te lampki się super grzeją - opaski mi się topiły, musiałem ładnie poukładać kable. Zrobiłbym diody ale chciałem światło z barwą górnej lampki, no i nie wiem jak ze ściemnianiem. Ściemniać się ściemniają, tak jak górne światło. Też zależało mi na ciepłej barwie oświetlenia przestrzeni na nogi - czyli takiej jak oświetlenia kabiny - ale coś za coś. Nie dość, że nie było takie lampki są droższe, nie ma jak ich zamontować to jeszcze właśnie strasznie się grzeją. Z LEDami nie mam żadnych problemów a i do fioletowawego światła sie przyzwyczaiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICEN Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja lampki miałem gratis. Więc wybór był prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.