luzak70 Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam - od paru dni pojawił mi się dziwny odgłos przy wciskaniu sprzęgła. Taki zgrzycik dochodzący gdzieś z dołu. Nie jest on bardzo słyszalny (żona nie słyszy ) - ale ja mam bardziej wyczulone ucho. Występuje tylko podczas jazdy i tylko podczas wciskania sprzęgła - gdy auto jedzie na pierwszym i drugim biegu - przy wyższych biegach już nie występuje (albo nie słyszę). Auto ma 9 miesięcy i raptem parę tys. km na liczniku. Pewnie podjadę z tym do serwisu ale jakby ktoś z Szanownych Forumowiczów mógł się wypowiedzieć w tym temacie - będę wdzięczny. Boję się sytuacji, gdy serwis potraktuje mnie w stylu "ja tam nic nie słyszę" albo "ten typ tak ma"..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netlis Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam - od paru dni pojawił mi się dziwny odgłos przy wciskaniu sprzęgła. Taki zgrzycik dochodzący gdzieś z dołu. Nie jest on bardzo słyszalny (żona nie słyszy ) - ale ja mam bardziej wyczulone ucho. Występuje tylko podczas jazdy i tylko podczas wciskania sprzęgła - gdy auto jedzie na pierwszym i drugim biegu - przy wyższych biegach już nie występuje (albo nie słyszę). Auto ma 9 miesięcy i raptem parę tys. km na liczniku. Pewnie podjadę z tym do serwisu ale jakby ktoś z Szanownych Forumowiczów mógł się wypowiedzieć w tym temacie - będę wdzięczny. Boję się sytuacji, gdy serwis potraktuje mnie w stylu "ja tam nic nie słyszę" albo "ten typ tak ma"..... Ja w serwisie usłyszałem właśnie na tą dolegliwość odpowiedź "ten typ tak ma...." choć nie ukrywa że mnie irytuje ten odgłos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 19 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Ja w serwisie usłyszałem właśnie na tą dolegliwość odpowiedź "ten typ tak ma...." choć nie ukrywa że mnie irytuje ten odgłos że tak usłyszałeś, to zgoda, ale ciekawsze jest jak zareagowałeś na to co usłyszałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netlis Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 że tak usłyszałeś, to zgoda, ale ciekawsze jest jak zareagowałeś na to co usłyszałeś ? ...zareagowałem na tyle, że zostawiam samochód w środę jeszcze raz! a masz inny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasjer Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ja w serwisie usłyszałem właśnie na tą dolegliwość odpowiedź "ten typ tak ma...." choć nie ukrywa że mnie irytuje ten odgłos Ten typ tak nie ma bo w mojej Acencie 1,6 nic takiego nie słychać. Pewnie trzeba coś przesmarować i będzie po temacie. Życzę błogiej ciszy w autku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Fiuk Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ...zareagowałem na tyle, że zostawiam samochód w środę jeszcze raz! a masz inny pomysł? Oczywiście że mam inny pomysł, bo "ten typ tak ma", to ulubiony tekst "wszystkich serwisów świata", dla mniej wymagających klientów. Otóż proszę, żeby wskazali mi odpowiedni zapis w dokumentacji technicznej albo oficjalne, pisemne, stanowisko producenta, albo lepiej niech usuną to, co działa inaczej niż oczekiwałem. Taki jest mój pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubik77 Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ...zareagowałem na tyle, że zostawiam samochód w środę jeszcze raz! a masz inny pomysł? Temat był już opisywany szeroko na forum, w jakim temacie nie wiem i nie mogę go znaleść ... może ^^ehhh^^ odnajdzie i połączy. Mój QQ stał cały dzień na serwisie, słyszeli, szukali, różne elementy dokręcali i nic nie zaradzili. Z tego co pamiętam z forum to prawdopodobną przyczyną stuknięcia jest kontrolne załączenie się jednego z systemów bezpieczeństwa ... ktoś o tym pisał ... poszukajcie a doczytacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.