Gość ponislaw Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam! Mam takie dziwne pytanie może; gdzie znajduje się bagnet oleju w P12 1,9dci 2003 rok bo byłem wczoraj oglądać taki egzemplarz i nawet właściciel nie wiedział gdzie się znajduje. Załączam zdjęcie że może ktoś mi zaznaczy graficznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 odkręć kolek wlewu oleju może tam znajdziesz, a tak poza tematem to odpuść sobie ten silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ponislaw Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 odkręć kolek wlewu oleju może tam znajdziesz, a tak poza tematem to odpuść sobie ten silnik Możesz jaśniej co z tym bagnetem ? nie posiada fizycznego miernika oleju tylko elektroniczny czy jak? I dlaczego mam sobie odpuścić ten silnik masz na myśli 1,9dci czy ten konkretnie na zdjęciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 poczytaj o tych silnikach nei są za bardzo udane i awaryjne, nawet ostatnio w MOTORZE było aby nie kupować nissana z taką jednostką napędową, a jak odkręcisz korek to wyjmiesz miarkę, jest przymocowana do korka, http://allegro.pl/bagnet-oleju-1-5-1-9-dci-clio-laguna-megane-scenic-i1403952352.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ponislaw Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Dzięki za tak szybką odpowiedź To wczoraj jak oglądałem to nie miał w ogóle bagnetu bo odkręcałem kurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 może zgubił albo coś innego, ale jak nawet właściciel nie wiedział to tym bardziej bym sobie odpuścił, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jesli chcesz diesla to szukaj 2.2 dCi - 1.9 sobie odpusc tak jak mówi DINO.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fickus Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 odkręć kolek wlewu oleju może tam znajdziesz, a tak poza tematem to odpuść sobie ten silnik Baaa!!! Ja mam ten... silnik a kupiłem właśnie z takim silnikiem bo dwóch niezależnych moich zaufanych mechaników powiedziało mi żeby właśnie tem wziąć a nie Japończyka. Mowa o samochodzie ok 7mio letnim. Obaj mówili ze jakby nowy to japończyk ale powyzej 4-5 latek to już w żadnym razie. Trzeba tylko pilnować paliwa (zadne Tańsze) i powinien do 400000dociągnąć bez zająku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Baaa!!! Ja mam ten... silnik a kupiłem właśnie z takim silnikiem bo dwóch niezależnych moich zaufanych mechaników powiedziało mi żeby właśnie tem wziąć a nie Japończyka. Mowa o samochodzie ok 7mio letnim. Obaj mówili ze jakby nowy to japończyk ale powyzej 4-5 latek to już w żadnym razie. Trzeba tylko pilnować paliwa (zadne Tańsze) i powinien do 400000dociągnąć bez zająku. no cóż, co kraj to obyczaj ja mam inne zdanie tak jak wielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.