klonek Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 zdaza sie ze podczas hamowania, normalnego przy normalnej jezdzie doslownie chwilke przed tym jak auto staje zalacza sie ABS czuc chrobotanie na pedale czym to moze byc spowodowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Sprawdź pierścienie ABS : tzn czy masz wszystkie zęby i czy nie są popękane. Ewentualnie ja wylaczylbym ABS bo to niebezpieczne w tym wypadku (wyjąc bezpiecznik lub odłącz dowolny czujnik ABS to prosta sprawa) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klonek Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 robilem diagnostyke ABS wyswietla tylko kod 12 nic wiecej moze i tak zrobie wyjme bezpecznik do czasu znalezienia i uunicia usterki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truedomel Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Sprawdź te zakichane pierścienie na przegubach tak jak radził Kolega powyżej,albo pęknięty ,albo zasyfiony jeden z nich.Jak są ok. to dopiero wtedy bierz się za "głębsze szukanie".Generalnie po wpisach na forum i własnym doświadczeniu zauważyłem ,że jeśli objawom,które opisałeś nie towarzyszy zapalenie się kontrolki ABS to zapewne pierścienie ,jeśli kontrolka świeci to problem leży gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robinson85 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 miałem tak samo i pierscien na przegubie był pękniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 no u mnie kiedyś się paliła kontrolka jak pierścień się błotem zapchał, ale samo z czasem przeszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq5lf Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Zerknij na fotki w tym temacie: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/73412-p11144-problem-z-hamulcem/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.