xxyy777e Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Kupiłem niedawno nowego nissana rok produkcji 2010. Czy ktoś może orientuje się z forum jaki mona kupić niedrogi interfejs + program aby mieć podgląd w podstawowe parametry pracy silnika, kasowanie błędów etc. Dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Poszukaj na Forum, drago256 naszego Forum, sprzedaje na Allegro świetne interfejsy do N, kupiłem i jestem bardzo zadowolony - On dobierze Ci coś http://allegro.pl/interfejs-diagnostyczny-nissan-consult-usb-89-2000-i1395337970.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 To nie będzie działać z nissanami powyżej 2000 roku, są to stare diagnostyki OBD1 Do Twojej nowej nyski proponuje zwykły ELM327 za 60zł na USB programy obsługujące to : # Scantool.net # Engine Check (bardzo dobry do diagnozowania starszych samochodow z niepelnym wsparciem dla OBD-2) # GM Mode 22 Scan Tool by Terry # OBD Gauge for PalmOS and Pocket PC by Dana Peters # OBD Logger by Jonathan Senkerik # OBD-II ScanMaster by Wladimir Gurskij (ScanMaster 3.52 - local copy) # obd2crazy.com # OBD2 Scantool by Ivan Andrzejewski # OBDII for ELM322 by David Huffman # pyOBD by Donour Sizemore for MacOSX and Linux # RDDTC by Pete Calinski # Real Scan by Brent Harris # ScanTest for Pocket PC by Ivan Ganev aka a-ser # wOBD by WDT # easy OBD # DigiMoto A Nyski jakie z tym gadaja to : # Nissan: 200SX, 240SX, 280SX, 300SX, 350Z, Almera, Almera Tino, Laurel, Maxima, Micra, Murano, Navara, Note, Pathfinder, Patrol, Primera, Terrano, Urvan, Vanette, X-Trial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 obawiam się, że ELM tego nie pociągnie, do tego potrzeba VAGA i DDT2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja bym bardziej obstawiał ELMa. To autko jest z 2010 roku !!! Jak by kolega napisał, jaki ma moduł sterowania silnikiem to można by poszukać w folderze ECU od ddt2000 czy taki istnieje. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 najlepiej podpiąć się u kogoś ze znajomków i zobaczyć jak masz czas to w sobotę będę przejazdem przez WAWĘ bo mam poumawiane spotkania to możemy spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Jako że Consult 3 jest troche drogi mam pytanie czy Consult 1 z przesciowka na gniazdo 16pin jest w stanie ogarnąć 350z? Ktoś próbował takiego zabiegu? Protokół ISO 9141-2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.