Gość charger Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzień dobry! Posiadam nissana primere z 2000 roku z silnikiem 2.0 benzyna. Niestety spotkała mnie przykra rzecz - zatarł się silnik i muszę go wymienić... Aktualnie pilnie poszukuję silnika, ale słabo się znam na tym. Znalazłem kilka na allegro i poprosiłem sprzedawców o numery silnika. Mój ma numer: SR20369987Q aktualnie dostałem jedną odpowiedź: http://allegro.pl/show_item.php?item=1445277626 Sprzedawca wysłał mi numer : SN203901700 Pytanie czy ten silnik będzie pasował do mojej primerki? Z góry dziękuję za wszelką pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Na forum jest cos takiego jak NISSAN POWER TEAM i tam bedzie link Silnik SR20 jego odmiany i parametry. Prosze sobie poczytac i zobaczyc jaki byl u Ciebie silnik . Wtedy zapytasz sprzedawce jaki ma silnik. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Ten silnik z allegro będzie pasował do ciebie , a dokładnie szukaj silników SR20DE do P11.144 z roczników 99-01 .(Primera po lift ) Ten numer co ci przysłał handlarz to musiał się pomylić przy spisywaniu. Edytowane 22 Lutego 2011 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Ten numer co ci przysłał handlarz to musiał się pomylić przy spisywaniu. Nie pomylił się, na bloku silnika jest oznaczenie SR20 i numer seryjny, tylko pan widocznie o tym nie wiedział i skleił w jedno. Co do samego silnika to były jakieś zmiany w osprzęcie, jest różnica w autach produkowanych przed i po 09.2000 - wystarczy popatrzyć na części zamienne, chociaż ludzie wymianiali silniki i nikt się chyba nie skarżył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Sprzedawca wysłał mi numer : SN203901700 Nie pomylił się, na bloku silnika jest oznaczenie SR20 i numer seryjny, Trzeba dokładnie czytać bo inaczej koledze jeszcze się bardziej pomiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 No to żeby było jasne: SR20DE - typ silnika, SR20 - oznaczenie na bloku (zapewne takie samo dla całej rodziny SR20), 3901700 - numer tego konkretnego silnika (też siedzi na bloku). Generalnie po numerze to niczego się nie dowiesz i niczego Ci on nie da. Już lepiej jakby Ci sprzedawca podał VIN auta, to byś sobie mógł porównać, kiedy Twoje i tamto (dawca) były wyprodukowane. Porównujemy np. tutaj: http://www.japancats.ru/nissan/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 brać będzie dobry, najwyżej poprzekładasz czujniki ze swojego do tego angola i będzie latać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość charger Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 dziękuję za porady. Kupiłem silnik: http://allegro.pl/silnik-nissan-primera-2-0-16v-gwarancja-i1437054144.html Aktualnie jest w trakcie wysyłki do mnie. Dam znać jak już będzie zamontowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 jak możesz to pomierz ciśnienie ? ja w p10 mam silnik z P11,144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość charger Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 ok, dam znać mechanikowi żeby pomierzył. Jak będę wiedział to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi