Gość piasek_1981 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam mam problem bo spadaja mi obroty do zera (musze przygazowac)przy hamowaniu przy wcisnieciu sprzegła . czysciłem krokowca czy mozliwe by padał sterownik tego silniczka , czy wogole istnieje cos takiego ??????(mam tez instalacje gazową) Prosze o POMOC!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 pomierz na początek przepływomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binladen Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 raczej to nie przepływka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 a do czyszczenia wyciągałeś czy tylko psikałeś w przepustnicę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Ja mam ten sam problem, przy czym obroty nie spadają aż tak, żebym musiał cokolwiek robić, żeby nie zgasło (do ok 400rpm). A przy odpalaniu ciepłego silnika też przygasa? Planowałem czyścić przepustnicę, ale do wymiany (koniecznie) mam najpierw kable WN (wrzucę też nowy rozdzielacz i palec zapłonu)... Dam znać po weekendzie czy wymiana coś dała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam, Moja Almerka też tak miała. Falujące obroty na biegu jałowym. Podczas czyszczenia przepustnicy okazało się że jest uszkodzony czujnik położenia przepustnicy. Po wymianie czujnika i czyszczeniu - autko bez problemów. Pozdrawiam Denver1979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Miałem pisać, więc piszę: wymiana kabli nie ma wpływu na te spadające obroty (tego się w sumie spodziewałem). Czyli zostaje czyszczenie przepustnicy, przepływomierza, a potem ew. czujnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.