matti1234567 Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam. Jestem tu nowy. W sobotę zakupiłem nissana almere 2.0d z 1998 roku. I chciałem od razu dowiedzieć się czy coś się stanie jeżeli ostatnia wymiana oleju była 13kkm temu. Według książki serwisowej olej był zawsze wymieniany na czas tylko ten ostatni raz było przejechane 3kkm więcej. A u mechanika umówiony jestem na przyszły tydzień w środę. Do tego czasu przejade może 300km. Czy silnik nie ucierpi na Tym? Dodam że nie ma żadnych wycieków z silnika. Dziękuję za odpowiedzi. I pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 spoko te 300km nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti1234567 Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 no dzięki. A jaki olej wybrać? I co przy okazji wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 olej taki jak był lany a producent to już kwestia portfela, a przy okazji filtry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Filtry muszą być dobrej jakości, jakość filtrów w niektórych przypadkach, może być ważniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti1234567 Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 jakie filtry polecacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 trzeci post i takie pytanie heheh poszukaj było wiele razy a odrazu zaznajomisz się z forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 MANN, BOSCH, CHAMPION, K&N czy FILTRON, Czy wielokrotnego użytku K&N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.