Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] webasto nie działa

Gość Gawędziarz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gawędziarz

Witam

Mam w swojej Almerce webasto. Pieknie to działa a raczej działało. Chodzi o to ze jak chce włączyć to włącza się tylko turbinka tak jak przy studzeniu. Pompka nie cyka tzn nie podaje paliwa. Może ktoś podpowie co sprawdzić, o co tu chodzi.

Gość ToMiPlis

Ja w swoim Webasto podobny efekt, czyli wietrzenie komory, miałem gdy nie dostawało paliwa. Tylko że było słychać cykanie przez kilka sekund. U mnie nie ma pompki paliwa bo mam stary model z własnym zbiorniczkiem przelewowym. Zapewne masz zamontowane Thermo Top E które ma zewnętrzną pompkę przy baku, pierwsze co bym zrobił to ja sprawdził czy pracuje. Może też być problem ze świecą żarową w piecyku. Generalnie wietrzenie komory pieca włącza się po nieudanej próbie odpalenia. Pompa wody nie ma chyba znaczenia bo z uszkodzoną piec pracuje.

Jest jakiś patent na diagnostykę, ale wymaga głębszego ogarnięcia tematu. W załączniku dałem opis Thermo Top po niemiecku.

Webasto - Serviceanleitung Termotop E Und Zc.pdf

Gość Gawędziarz

Pompkę mam na wierzchu pod maską od strony kierowcy i ona właśnie nie cyka. Prąd dochodzi.Wczoraj podczas jazdy włączyłem webasto i udało się, szybko nagrzało mi auto, al z kolei dziś znowu nic, tylko chłodzenie. Może być możliwe że zamarzła pompka?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...