Gość Gawędziarz Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam Mam w swojej Almerce webasto. Pieknie to działa a raczej działało. Chodzi o to ze jak chce włączyć to włącza się tylko turbinka tak jak przy studzeniu. Pompka nie cyka tzn nie podaje paliwa. Może ktoś podpowie co sprawdzić, o co tu chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ToMiPlis Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Ja w swoim Webasto podobny efekt, czyli wietrzenie komory, miałem gdy nie dostawało paliwa. Tylko że było słychać cykanie przez kilka sekund. U mnie nie ma pompki paliwa bo mam stary model z własnym zbiorniczkiem przelewowym. Zapewne masz zamontowane Thermo Top E które ma zewnętrzną pompkę przy baku, pierwsze co bym zrobił to ja sprawdził czy pracuje. Może też być problem ze świecą żarową w piecyku. Generalnie wietrzenie komory pieca włącza się po nieudanej próbie odpalenia. Pompa wody nie ma chyba znaczenia bo z uszkodzoną piec pracuje. Jest jakiś patent na diagnostykę, ale wymaga głębszego ogarnięcia tematu. W załączniku dałem opis Thermo Top po niemiecku. Webasto - Serviceanleitung Termotop E Und Zc.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawędziarz Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Pompkę mam na wierzchu pod maską od strony kierowcy i ona właśnie nie cyka. Prąd dochodzi.Wczoraj podczas jazdy włączyłem webasto i udało się, szybko nagrzało mi auto, al z kolei dziś znowu nic, tylko chłodzenie. Może być możliwe że zamarzła pompka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.