Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Immobilizer

Gość hubihubi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hubihubi

szanowni klubowicze, mam problem pary razy podczas jazdy zapaliła się kontrolka imobilajzera i samochód umarł odpalić się nie dawał próby resetowania poprzez odłączenie akumulatora nic nie dawały, 6 warsztat rozkłada ręce serwis cóż chcą wszystko wymieniać koszty chyba biorą z nieba, a żyjemy na ziemi jak można wyciąć zabezpieczenie lub jakieś inne możliwości by samochód uruchomić. Próbowałem zaprogramować kluczyki wg instrukcji z forum brak rezultatu, dalej pali się kontrolka zabezpieczenia proszę o pomoc primera p-12 1,9dci 2004r

przeczytaj wstęp do pisania tematów i zmień tytuł bo wywalę

Miałem podobnie , wstępne diagnozy mówiły o antence immobilisera (ta wokół stacyjki) , trzeba też posprawdzać mase na silniku dosyć częste przypadki. Niestety skończyło się na najgorszej opcji czyli na wymianie mikroprocesora w głównym komputerze (1500zł). Gość który mi to robił stwierdził że nie jestem pierwszy i ostatni . no ale w twoim przypadku zacznij od masy . poprzez antenke dopiero na końcu komputer

2005

A to przepraszam jakaś cecha nowszych modeli???? Pytam bo ja mam z końcówki 2006.

----- jakaś cecha nowszych modeli???? Pytam bo ja mam z końcówki 2006.

W pewnych kręgach panuje taka opinia oparta na tezie iż nastąpiła większa ingerencja francuzów w nissana w tym ciecie kosztów co przełożyło się tez na podatność awariom. Pozdrawiam Wiesław

• 4 tygodnie później...

Co do twojej usterki to nic nie wiem, ale wiem, że jak jak się grzebie przy imobilajzerze i zabezpieczeniu pojazdu NADS to jakieś kody do odpalenia sa potrzebne i powinny być w książce gwarancyjnej "NADS PIN." Jak ich nie ma, bo są poufne to na podstawie Vinu wygenerują ci w serwie Nissana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...