Gość hubihubi Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 szanowni klubowicze, mam problem pary razy podczas jazdy zapaliła się kontrolka imobilajzera i samochód umarł odpalić się nie dawał próby resetowania poprzez odłączenie akumulatora nic nie dawały, 6 warsztat rozkłada ręce serwis cóż chcą wszystko wymieniać koszty chyba biorą z nieba, a żyjemy na ziemi jak można wyciąć zabezpieczenie lub jakieś inne możliwości by samochód uruchomić. Próbowałem zaprogramować kluczyki wg instrukcji z forum brak rezultatu, dalej pali się kontrolka zabezpieczenia proszę o pomoc primera p-12 1,9dci 2004r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 przeczytaj wstęp do pisania tematów i zmień tytuł bo wywalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarabl Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Miałem podobnie , wstępne diagnozy mówiły o antence immobilisera (ta wokół stacyjki) , trzeba też posprawdzać mase na silniku dosyć częste przypadki. Niestety skończyło się na najgorszej opcji czyli na wymianie mikroprocesora w głównym komputerze (1500zł). Gość który mi to robił stwierdził że nie jestem pierwszy i ostatni . no ale w twoim przypadku zacznij od masy . poprzez antenke dopiero na końcu komputer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw27 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 --------Niestety skończyło się na najgorszej opcji czyli na wymianie mikroprocesora Witam czy Twoja P 12 jest może po 2006 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarabl Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milsa666 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 2005 A to przepraszam jakaś cecha nowszych modeli???? Pytam bo ja mam z końcówki 2006. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieslaw27 Opublikowano 1 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 ----- jakaś cecha nowszych modeli???? Pytam bo ja mam z końcówki 2006. W pewnych kręgach panuje taka opinia oparta na tezie iż nastąpiła większa ingerencja francuzów w nissana w tym ciecie kosztów co przełożyło się tez na podatność awariom. Pozdrawiam Wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QSHYHOO Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Co do twojej usterki to nic nie wiem, ale wiem, że jak jak się grzebie przy imobilajzerze i zabezpieczeniu pojazdu NADS to jakieś kody do odpalenia sa potrzebne i powinny być w książce gwarancyjnej "NADS PIN." Jak ich nie ma, bo są poufne to na podstawie Vinu wygenerują ci w serwie Nissana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.