Gość cyrios Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam. Prosiłbym o polecanych producentów łańcuchów rozrządów do Tino 2.2 dci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość benio36 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Gdy kupiłem swojego traktorka to pytałem w kilku serwisach Nissania o rozrząd i w odpowiedzi usłyszałem,że nissan nie przewiduje wymiany ani przeglądu tej części silnika,co nie znaczy,że nie morze się zdarzyć taka potrzeba!(OBY NIE).Dowiadywałem się też u kilku mechaników w sprawie rozrządu to każdy twierdził,że w tych silnikach morze być potrzeba wymiany tylko napinacza lub ślizgacza łańcucha a dowiesz się o tym gdy zacznie Ci łańcuch dzwonić o obudowę podobno nie do przeoczenia,a co do części rozrządu to polecam producenta firmę SAKURA lub TSUBAKI.Bezawaryjnej Jazdy życzę i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja co prawda mam benzynę ale słyszałem dużo złego o Nissan'owskich łańcuchach. Ponoć bardzo szybko się wyciągają. Pisałem tu nawet kiedyś na forum, że w Pruszkowie mam mechanika który zajmuje się tylko Nissan'em a on z kolei ma kolegę, który wymienia łańcuch bez rozbierania rozrządu ... bo to częsta dolegliwość w tych autach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 po pierwsze -serwis nie przewiduje wymiany (podwójnego chyba) wielkiego jak smok łańcicha. Po drugie -słyszałem dobre opinie o tym rozwiązaniu (łańcuch). Może wymieniłbym ale najwyżej przy jakiejś okazji naprawy w co nie wierze na japońskim motorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.