siunek Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam po raz pierwszy na forum, mam problem potrzebuje sterownik do pompy paliwowej p11 2.0 TD 1999r.Czy coś takiego istnieje (jest to duża skrzynka z podłączeniem na wielką kostkę gdzieś pod kierownicą)jak twierdzi mechanik jest to przyczyną odcinania paliwa podczas jazdy.Proszę o porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Przyczyna odcinania paliwa podczas jazdy nie musi byc koniecznie ta skrzynka pod kierownica (czyli sterownik silnika ) a nastawnik z czujnikiem HDK ktory jest zamontowany na pompie wtryskowej. Moga byc takze inne przyczyny. Wobec tego po pierwsze. Prosze wpisac w google budowa pompy wtryskowej VP37 i zobaczyc jak jest zbudowana nasza pompa wtryskowa. Po drugie . Wyzej masz link FAQ dla silnika cd20t diesel autor and pec i tam bedziesz mial link kody bledow z opisem autodiagnostyki . Prosze zrobic autodiagnostyke w zaleznosci od posiadanego zlacza diagnostycznego tam jak jest opisane i dopiero podejmowac kroki w celu naprawy. Powiem Ci tak . Koszty moga sie wahac od 70 lub 100zl do nawet 500zl w zaleznosci co trzeba bedzi zrobic. To nie tak ze to czy tamto wymienic a nuz sie trafi. Kazdz kasa jest cenna . Czesc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siunek Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Dziękuje tak zrobię Przyczyna odcinania paliwa podczas jazdy nie musi byc koniecznie ta skrzynka pod kierownica (czyli sterownik silnika ) a nastawnik z czujnikiem HDK ktory jest zamontowany na pompie wtryskowej. Moga byc takze inne przyczyny. Wobec tego po pierwsze. Prosze wpisac w google budowa pompy wtryskowej VP37 i zobaczyc jak jest zbudowana nasza pompa wtryskowa. Po drugie . Wyzej masz link FAQ dla silnika cd20t diesel autor and pec i tam bedziesz mial link kody bledow z opisem autodiagnostyki . Prosze zrobic autodiagnostyke w zaleznosci od posiadanego zlacza diagnostycznego tam jak jest opisane i dopiero podejmowac kroki w celu naprawy. Powiem Ci tak . Koszty moga sie wahac od 70 lub 100zl do nawet 500zl w zaleznosci co trzeba bedzi zrobic. To nie tak ze to czy tamto wymienic a nuz sie trafi. Kazdz kasa jest cenna . Czesc Dziękuje za podpowiedź,sprawdzimy i tę opcje. Sprawa się wyjaśniła, mechanik stwierdził, że komputer jest spalony i nic z niego nie będzie. Stąd moje pytanie czy ktoś ma do sprzedania taki komputer albo może ktoś zna osobę która taki komputer sprzedaje. Numer komputera to: 0281 001 629, 237102J660. Na allegro znalazłem aukcje z komputerem do takiego samego modelu tylko, że drugi kod różni się ostatnią cyfrą u mnie jest 660 a na aukcji 661. Czy taki komputer byłby kompatybilny z moim samochodem? Proszę o pomoc. I jeszcze jedno czy kupując sam komputer można go przeprogramować tak aby stacyjka i immobilizer z nim współpracowały? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.