Gość mwasilewski Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam. Tydzień temu wymieniałem olej w silniku nalałem 5,8L. Bagnet nawet nie pokazuje minimum. Czy bagnet oszukuje? A może za mało nalałem? Ile tam trzeba nalać oleju łącznie z filtrem ? Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ninorno1 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 2.8td 6 - 6,4L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkawa7 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 mi do y60 2,8 td rd28 wchodzi 6,7 litrów oleju i to jest 3/4 bagnetu tyle tez leją w serwisach parchów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mwasilewski Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 tylko ja mam 3.0 di Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jankes30 Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Mati bylo juz na forum o olejach... z radami co i ile... o ile pamiec mnie nie myli to 6.2 do 3.0 polecany castrol... poszukasz znajdziesz dokladna odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katrinka75 Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 W odpowiedzi na zagadnienie tematu "ile wchodzi" - za dużo a tak na poważnie u mnie w 3,0 ok 8l tak, tak tyle wchodzi i wcale nie przesadzam, taka jest bolesna prawda ale oszczędzanie może się szybko zemścić Pzdr, Kaśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUREK MAV Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 święte słowa - nas urzytkowników nie stac na oszczedzanie albo porządnie albo wcale..! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 w 3.0 wymieniać olej co 7 tyś Są różnej wielkości miski od 8 do 10.5 litra Utrzymywać stan na bagnecie o 0.5 cm powyżej max Zaślepić EGR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.