Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16[ Pojemność zbiornika gazu

and_pec

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa dotyczy hatchback po lifcie z dojazdówką na standardzie

Jakiej pojemności macie zbiorniki gazu w koło. Czy waszym zdaniem lepiej jest założyć większy baniak i dojazdówkę rzucić w bagażnik, czy upchać to wszystko pod wykładziną.

Jaki zbiornik wejdzie tam na max a jaki przy upchnięciu dodatkowo dojazdówki pod spód

Czy jest sens dawać zbiornik max czy właśnie zagospodarować sobie tam miejsce na dojazdówkę.

Gość tsuiso.pl

Wszystko zależy od tego jak będziesz korzystał z bagażnika. Jeśli często przewozisz dużo rzeczy, które trzymasz w bagażniku - zostaw sobie butlę z gazem w miejscu koła...

Jeśli sporadycznie wykorzystujesz bagażnik i wystarcza Ci jego ograniczona pojemność... to walnij sobie większą butlę.

Zwłaszcza, że gaz zatankujesz w tej chwili praktycznie na każdej stacji benzynowej... A i te prywatne stacje LPG są rozsiane po całym kraju, ot i wszystko :)

ja mam butle 42l i już nic wiecej tam się nie zmieści.

Mniejszej bym nie zakładał, bo nie uśmiecha mis się częściej niż co 350km tankować.

Tylko 42? Monter w ciemno mi mówił że do koła 15" może wejś i 53L

DO Przedmówcy

Kolego ja nie mam zamiaru montować walca w bagażnik tylko zbiornik toroidalny w miejsce koła zapasowego i interesuje mnie przy jakim zbiorniku zmieści się tam jeszcze dojazdówka pod wykładziną. Więc nie pisz mi o zabudowywaniu bagażnika, a to że gaz zatankuję w każdych krzakach to wiem, tak samo że z jego jakością jest różnie. Więć chcę zapakować tam najbardziej optymalną butlę i tankować na pewnej stacji, zbyt często jej nie odwiedzając.

Proszę Nie piszczeli mi że można wpakować 200L walec w bagażnik i drugi na dach :D

Interesuję mnie jaki wejdzie baniak toroidalny + dojazdówka pod wykładziną i jaki max toroidalny z dojazdówką w bagażniku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...