Gość wiesiek Opublikowano 25 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Witam Klubowiczów, Na powitanie chciałbym zadać pytanie - jaki kabel przeciąć w ramach "własnego patentu" :idea: uzupełniającego alarm. Chodzi mi o zainstalowanie małego wyłącznika (nie na >20A) odcinającego któryś z układów elektrycznych. Jaki jest kolor kabelka i gdzie go szukać? Auto to Almera N15 1.6. Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Wydaje mi sie ze masz immmobilaizer wiec po co jeszcze dodatkowa odinka? To ma juz samo w sobie taka odcinke bo jesli bys chcial uruchomic innym kluczykiem to nie dasz rady bez sygnalu dla kompa z oryginalnego kluczyka. Masz NATS? Jeslli tak to spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Mam NATS'a ale on jest przecież standardowym rozwiązaniem, a najlepsze zabezpieczenia są to nietypowe. Więc dlatego zastanawiam się nad czymś, poza tym czy NATS nie da się obejść poprzez wyjęcie komputera i włożenie przez złodzieje swojego? Dostęp do komputera nie jest przecież chyba taki zbyt skomplikowany. Almerkę mam od paru dni więc przepraszam jeżeli zadaje banalne pytania :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pecyn Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Znaczy tak im wiecej zabezpieczen tym trudniej dla zlodzieja wiec jesli chcesz to to zaloz ale z tego co slyszalem to sam immobi juz jest dobrym zabezpieczeniem i trzeba miec naprawde dobry sprzet by go obejsc jak mowisz. Nie wiem jak jest dokladnie z ewentualnym kopiowaniem sygnalu do immobi przez osoby niepowolane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarroturro Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Ja także podpisuję się pod pytaniem Wieśka, a że Almerka ma już immobilizer :roll: , sory ale wystraczy, że ktoś buchnie kluczyki i tyle z tego zabezpieczenia.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Witam Klubowiczów, Na powitanie chciałbym zadać pytanie - jaki kabel przeciąć w ramach "własnego patentu" :idea: uzupełniającego alarm. Chodzi mi o zainstalowanie małego wyłącznika (nie na >20A) odcinającego któryś z układów elektrycznych. Jaki jest kolor kabelka i gdzie go szukać? Auto to Almera N15 1.6. Wiesiek ja byl odciol zasilanie pompy paliwa. prosto dosjc do tego. znales bespiecznik odpowiadajacy za nia i gdzies uwalic kabel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 ja byl odciol zasilanie pompy paliwa. prosto dosjc do tego. znales bespiecznik odpowiadajacy za nia i gdzies uwalic kabel. Właśnie to miałem napisać. to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Kabelki do pompy znajdziesz pod tylnym fotelem. Można jeszcze wstawić jakieś elektrozaworki na przewodzie paliwowym tak jak przy LPG, ale z tym już więcej zabawy. Ew. wyłącznik sygnału na aparat załonowy , tylko nie wiem jakie tam są prądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Fabryczny immo NATS to przeszkoda dla złodziei?!!!!!! Buahahahha!!!!!!!! :shock: Pogadajcie z tymi którym buchnęli Alme...Ja znam z trzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiesiek Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Dzięki za rady - wraz z pomysłami zaczytanymi na Elektroda.pl mam już teraz wizję zabezpieczenia. Zawsze lepiej mieć jakiś "patent", chociaż może najbardziej "pedagogiczne" byłyby zabezpieczenia w postaci wyskakujących ostrzy, spadających toporków albo lejącej gorącej smoły ... :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 Odradzam odcinanie pompy paliwa oraz liczenie na fabryczny immo bo dostanie sie do nich i uruchomienie auta to nie przesadzajac dwie minuty roboty. Lepiej pomyslcie nad czyms przy samym silniku, alternatorze lub rozruszniku.... Gdzie ciezko sie dostac. A najlepiej to wykupcie AC jesli Wasz Nissan ma mniej niz 10 lat. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 Odradzam odcinanie pompy paliwa oraz liczenie na fabryczny immo bo dostanie sie do nich i uruchomienie auta to nie przesadzajac dwie minuty roboty.Lepiej pomyslcie nad czyms przy samym silniku, alternatorze lub rozruszniku.... Gdzie ciezko sie dostac. Sławek Dlaczego odradzasz odcięcie na pompie paliwa? Zrobienie tego i sprytne podłączenie np pod przycisk ogrzewania np tylnej szyby albo długie światła, a najlepiej jedno i drugie, to chyba dobry pomysł? Dwie minuty..... dla złodzieja to cała wieczność i chyba trochę za długo, a dla amatorów wystarczające zabezpieczenie. Piszesz, że lepiej pomyśleć nad czymś przy alternatorze czy rozruszniku, co dokładnie masz na myśli? Podpowiedz cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2008 herson, Nie odradzam zadnych rozwiazan, bo im wiecej ich i sa oryginalne, tym lepiej. Chodzi mi o sam fakt, ze odciecie paliwa to taki standard w zabezpieczeniach. Uwierz mi ze przy aktualnej elektronice w autach, zlodzieje nie maja latwo. Jedynie wlasnie rozwiazania seryjne pozwalaja im na sukces. Z reszta widac jak zmienia sie sposob kradziezy aut ze zwyklych parkingowych wlaman, na typowe kiedy sukcesem jest zdobycie oryginalnych kluczykow i dokumentow od auta. Podpowiedzi wiekszej nie udziele, bo to tajemnica zawodowa, i nie robie tego po zlosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 wwl ok, domyśliłem się widząc Twój podpis. Jak możesz, napisz mi na priva ile kosztowałoby u Ciebie tego typu zabezpieczenie ( nie żaden alarm, mam AC więc wydawać kolejnej kasy nie ma sensu ) Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi