Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Otwieranie drzwi metodą "na włamywacza"

Borygo

Rekomendowane odpowiedzi

Stała sobie moja Almerka w zimne dni i padł jej akumulator. I teraz nie mogę jej otworzyć. Centralny nie działa. Kluczyk zamarznięty i nie wchodzi do zamka (zamarznięty lub zapchany, bo próbowałem odmrozić i nawet nie drgnął). Wie ktoś lub dysponuje rysunkiem gdzie, co i w którym miejscu w drzwiach pociągnąć, aby otworzyć drzwi? (lub zna jakiś inny sposób na ich otwarcie).

Stała sobie moja Almerka w zimne dni i padł jej akumulator. I teraz nie mogę jej otworzyć. Centralny nie działa. Kluczyk zamarznięty i nie wchodzi do zamka (zamarznięty lub zapchany, bo próbowałem odmrozić i nawet nie drgnął). Wie ktoś lub dysponuje rysunkiem gdzie, co i w którym miejscu w drzwiach pociągnąć, aby otworzyć drzwi? (lub zna jakiś inny sposób na ich otwarcie).

włamywacz albo tłucze szybe jak nie ma czasu, albo przekręca całą wkładkę zamka niszcząc klamkę.

Spróbuj inne zamki, (przez bagażnik też da się otworzyć ) użyj odmrażacza a później przesmaruj zamki smarem w aerozolu.

Pozdrawiam

wejdź pod samochód i jak dasz radę to podaj (+) z innego aku na rozrusznik i (-) na masę i powinieneś otworzyć nissmo

Problemem jest to, że to jest wersja 3 drzwiowa. Zamek ma tylko od strony kierowcy. Pod blokiem nie ma możliwości podniesienia samochodu. Za kilka godzin przyjedzie spec od otwierania drzwi i będzie się męczył. Dużo taniej to wyjdzie niż tłuczenie szyb. Dzięki za rady.

Problemem jest to, że to jest wersja 3 drzwiowa. Zamek ma tylko od strony kierowcy. Pod blokiem nie ma możliwości podniesienia samochodu. Za kilka godzin przyjedzie spec od otwierania drzwi i będzie się męczył. Dużo taniej to wyjdzie niż tłuczenie szyb. Dzięki za rady.

Proszę

chciałeś na włamywacza to ci podałem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...