Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Brzęczenie skrzyni

liser91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, brzęczy mi coś w skrzyni, nie wiem co to może być, przy czym warto dodać, że prawie się wycisza, jak trzyma się drążek. Ma ktoś pomysł, co może być przyczyną? Oczywiście skrzynia chodzi bardzo dobrze i jeśli ma to jakieś znaczenie to sprzęgło również jest ok. Jest to dość irytujące i trochę głupio to musi się z zewnątrz prezentować, jak coś brzęczy.

nie mam pojęcia, w poprzednim aucie Vectrze B jak tak się dzialo to bylo oznaką własnie padniętej poduszki od skrzyni biegów

nie mam pojęcia, w poprzednim aucie Vectrze B jak tak się dzialo to bylo oznaką własnie padniętej poduszki od skrzyni biegów

• 2 miesiące temu...
Gość loket 22

Mam podobnie...jak wcisne sprzeglo to brzeczenie znika lub ,jak piszesz,lekko pchnac drazek zmiany biegow,tez wycisza.Moj mechanik nawet zrzucil skrzynie biegow bo myslal ze to ktores lozysko albo oba.Niestety nie.Stwierdzil wycieki oleju i uwaza ze samochod przed sprzedaza jezdzil na "suchej skrzyni" i cos tam sie w glowicy skrzyni wyrobilo.Twierdzi ze poza nieprzyjemnym brzeczeniem nic skrzyni nie grozi.Dodam ze mechanik okazal sie uczciwym czlowiekiem.jako ze zle zdjagnozowal usterke policzyl mi tylko za olej i zimering do skrzyni od strony pol osi lewej...Cos podobnego mnie nie spotkalo jeszcze na moje 10 samochodow...Nadmienie ze samochod kupilem 28 marca z przebiegiem 101000km.czyli "prawie nowka"...A teraz najlepsze...w dniu kiedy odebralem Primere od mechanika po naprawie tej skrzyni...rozlecial mi sie silnik!dalej juz nie bede pisal,nie chce mi sie zyc no skad wziac taki silnik za jakies nieduze pieniadze( duzych akurat brak).Potrzebny silnik FQ9A.Pozdrawiam a mojej Primery sie wrecz juz boje.Dwa miesiace a z tego trzy tygodnie na warsztacie( narazie!)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...