Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QashQai - włamanie i próba kradzieży

Zygul
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że może to zapięcie jest śmieszne i niepoważne ale Polo zabezpiecza dobrze :)

z gałką zmiany biegów sam bym sobie nie poradził żeby zdjąć - może dla tego, że to nie mój fach :) za łańcuch zniżki żadnej nie dostane :) ale przynajmniej w twarz mogę siekną jak mi ktoś wyskoczy na drodze, oczywiście jeśli gaz sobie nie poradzi z delikwentem a baton się zablokuje :) jak zapnę auto na to "psychologiczne zabezpieczenie" to przynajmniej jak ukradną to będę się czuł lepiej, że coś zrobiłem w tym celu :)

Znajomy miał jakieś zapięcie za pedały - klął jak mu się coś tam zablokowało :)

myślę jednak poważnie nad zamontowaniem gps'a do auta - myślałem o tym tracers gps co kolega w innym poście napisał ale znalazłem na allegro to www.carcontrol.biz

i chciałem też coś co by zgasiło auto po 20s. jeśli np. mnie ktoś wyciągnie z auta - a detektor nie wykryje np. pilota - nie wiem czy jest już coś takiego stworzone :)

prawda taka że "Zawodowcy" będą lepsi w zabezpieczeniach niż pracownicy Aso ...i niestety przez lawetą w środku nocy będzie problem się zabezpieczyć choć przecież są alarmy z czujnikami nawet te 2 stronne alarmy z dużym zasięgiem

do tego jakieś dziwne przełączniki ew może by sprzeżyć kilka układów na raz i na przekazniku np

włączenie ogrzewania szyby

włączenie świateł postojowych

włączenie wstecznego

na raz zamykało by obwód np rozrusznika nie wykonanie tych czynności powoduje brak odpalenia oczywiście ilość kombinacji nie ograniczona by była ...

i chciałem też coś co by zgasiło auto po 20s. jeśli np. mnie ktoś wyciągnie z auta - a detektor nie wykryje np. pilota - nie wiem czy jest już coś takiego stworzone :)

a np. takie coś widziałeś: alle drogo

Z Twojego opisu wynika, że nie mogła to być kradzież w 15 sekund. Mója QQłka stoi na parkingu a w dzień pod firmą albo na krótko w mieście. Pocieszam się, że nie są to miejsca do tak długotrwałej kradzieży. Ale może się mylę. Gorsze to, że ta marka znalazła się w kręgu zainteresowań tych "fachowców"

pozdrawiam

gp

Muszę Cię zmartwić, niedawno straciłem nowy samochód - Mitsubishi Outlandera, stał sobie pod firmą, na małym parkingu który widać z okien.

W biały dzień, około godziny 10:00 odjechał. Fabryczny alarm się nie włączył. Co ciekawe przed budynkiem stał kolega na "fajce", zobaczył że

ktoś grzebie pod maską, myślał że to ja. Wszystko trwało kilkadziesiąt sekund :(

Pozdrawiam,

ArturR

Muszę Cię zmartwić, niedawno straciłem nowy samochód - Mitsubishi Outlandera, stał sobie pod firmą, na małym parkingu który widać z okien.

W biały dzień, około godziny 10:00 odjechał. Fabryczny alarm się nie włączył. Co ciekawe przed budynkiem stał kolega na "fajce", zobaczył że

ktoś grzebie pod maską, myślał że to ja. Wszystko trwało kilkadziesiąt sekund :(

Pozdrawiam,

ArturR

Czyli pewnego zabezpieczenia nie ma :( Mówi się trudno i... jeździ dalej.

Czyli pewnego zabezpieczenia nie ma :( Mówi się trudno i... jeździ dalej.

w tedy się już nie jeździ ;)

• 1 miesiąc temu...

Jak nie zapomnę to zrobię jutro :) i wrzucę ale od razu proszę się nie śmiać

Zrobiłem jeszcze dziś zdjęcia tylko to nie jest dokładnie do tego auta, do Qashqai'a będę robił nowy łańcuch troszkę dłuższy :)

tak mniej więcej to wygląda

normalnie jak będzie dłuższy ten łańcuch to będzie można go zaczepić o kierownice tak

albo tak

jak znajdę chwile czasu to zrobię to tak jak powinno być

Czy myślał ktoś aby klamkę od strony kierowcy( z otworem na kluczyk)zamienić na taką jak w tylnych

drzwiach ( bez otworu -skoro i tak zamykamy pilotem a baterie wytrzymuja długo), nie jest to żadne zabezpieczenie, ale złodzieja amatora może zaskoczyć - co o tym sądzicie?

Pozdr..... castoro

Jak nie zapomnę to zrobię jutro :) i wrzucę ale od razu proszę się nie śmiać

Zrobiłem jeszcze dziś zdjęcia tylko to nie jest dokładnie do tego auta, do Qashqai'a będę robił nowy łańcuch troszkę dłuższy :)

tak mniej więcej to wygląda

normalnie jak będzie dłuższy ten łańcuch to będzie można go zaczepić o kierownice tak

albo tak

jak znajdę chwile czasu to zrobię to tak jak powinno być

Nie ma dobrych zabezpieczeń :) Są tylko mniej lub bardziej chodliwe samochody. Chore prawo i tyle.