Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Problemy z paleniem 1.8 lpg

Gość mariomen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariomen

Od pewnego czasu mam problem z zapaleniem mojej almerki n16 1.8 z lpg na benzynie jak i gazie nie odpala, a po kilku dniach odpala bez problemu, może ktoś już miał taki problem? garażuje w garażu gdzie jest plusowa temp.

panowie pomóżcie...

post-33308-0-03390300-1299078385_thumb.jpg

może już czas na regenerację reduktora??? jaką masz instalację i ile przejechane

Gość mariomen

nie sadze by to była wina gazu insta.ma ok 6 lat przecież na benzynie nie zapala,długi czas śmiga bez problemu na pb i lpg a czasem przez kilka godzin nie ma siły by go odpalić i nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy tez po nocy.

no cóż, czyli chyba nic nie pomogę biggrin.gif

Witajcie!

u mnie ostatnio pojawiły się podobne objawy. auto musi chwile pokręcić żeby odpaliło. a czasem jest ok. co to może być? ostatnio miałem też taką przypadłość,że na gazie nie chciał jechać. po dodaniu gazu muliło go. jak skokowo dodawałem to się wkręcał. był cały zabrudzony filtr od gazu(fazy ciekłej-ten mały na elektozaworze). Po wyczyszczeniu zaczął się znowu wkręcać normalnie. po 1 tys km znowu to samo. kupiłem już filtry i jutro będą wymienione. podeślę foty w jakim był stanie. instalacja brc, 80kkm u mnie bez problemów. co myślicie o dodatkach do lpg które mają przeczyścić układ instalacji lpg? koleś w sklepie polecał mi coś takiego: SPECIAL GAS ADDITIVE. do poczytania na motorsistem.pl. proszę o porady czy takie preparaty się sprawdzają i co może być przyczyną tego kręcenia długiego?

Gość mariomen

Ja co jakiś czas dolewam dodatki do paliwa xeramic lpg i generalnie nie widzę różnicy ,a co do problemów z paleniem- byłem u mechaników i stwierdzili że zawiesza mi się pompa paliwa -lecz nasuwa mi się pytanie czy pompa może się zawiesić albo dział i jest ok albo nie działa i jest do wymiany.

z lpg problem rozwiązany. winny był jakiś moduł.. a co do palenia to nie wiem.. czasem pali a czasem trzeba pokręcić... może filterek paliwa trzeba wymienić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...