preston81 Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 witam zauwazylem ze wyswietlany obraz z kamery jest troche zamazany przyczyna jest zaparowana kamera - szybka jak temu mozna zaradzic jakos podgrzac osuszyc czy jak?? ktos juz z tym walczył ?? 1x mi sie tak stało :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 2 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 ja przy rozbieraniu blendy zdjałem w ogóle tą ochronną szybkę i jeżdzę bez, jak się popsuje kamera to na allegro kupię sobie nową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cubekp Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mialem to samo. Klej trzymajacy szybke ochronna przepuszczal.. wystarczy rozebrac wszystko lacznie z szybka i uszczelnic silikonem...moja kamerka dzialala by teraz chyba nawet pod wada...zadnego parowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Hejka, jak się w ogóle dostać do tej kamery. Moja też cała zaparowała, i chętnie ją silikonem ciapnę dookoła. Mam kombi, aby się dostać do kamery to trzeba te plastiki od środka klapy bagażnika zdjąć, czy może od strony blendy na tablicę rejestracyjną się do niej dobierać? Wszelkie sugestie mile widziane. Bardzo chciałbym nie połamać żadnych plastikowych zatrzasków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Od srodka auta trzeba rozebrac tapicere zdrzwi (tylnych)i juz dalej widac co trzeba odkrecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 No a rozbierał to ktoś kiedyś w kombi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bumcyk Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 No a rozbierał to ktoś kiedyś w kombi? Rozbierałem. Zaczynasz od góry tam gdzie dodatkowe światło stop. Zdejmujesz dwie zaślepki i odkręcasz dwie śruby. Ogólnie troche wkurzająca robota bo zatrzaski jakies nietypowe i jednorazowe,szczególnie na dole tam gdzie są żarówki od cofania i przeciwmgłowa. Dałem radę samemu ale w dwie osoby będzie łatwiej. Jak już ściągniesz plastiki to kilka śrubek i masz kamerkę w rękach. Kup sobie kilka zatrzasków do tapicerki bo są jednorazowe a nawet jak sie uratuje to nie trzymaja juz tak dobrze jak przed demontażem. Ja wymieniłem wszystkie klipsy i jest ok. Kamerka zaparowała po uzyciu myjki ciśnieniowej.Teraz jak myje auto to nie psikam prosto na kamerę silnym strumieniem.Zakleiłem silikonem i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 13 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Będę musił to zrobić, bo po myciu auta, albo po deszczu na ekranie w aucie tylko jedna wielka zamglona plama jest widoczna przy cofaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.