Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

filtr fazy ciekłej brc

mllodzian

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie!!

mam głupie pytanie. jak powinien być założony filtr fazy ciekłej? pierwsze czy drugie zdjęcie? nie wiem dokładnie jak działa ta puszeczka w której on siedzi.. tam jak go się wkręca w elektrozawór to coś dociska go i pobiera tylko z środka i na tej zasadzie jest filtrowany gaz? proszę o rozjaśnienie;p

post-12285-0-76637500-1299264262_thumb.jpg

post-12285-0-90246100-1299264384_thumb.jpg

no wizualnie powinno być pionowo natomiast tam przelatuje i zostają tylko opiłki ważniejsza 2 ga filtracja z mazutem ...lotna i tu chyba najlepszy jest czaja FL -03

ale chyba prawidłowo jest ten 2? bo wpada gaz do tej puszki i zasysany dalej jest tylko z środka i po to ten oring uszczelniający (którego na zdjęciu brak;p). ten filtr chroni parownik chyba, tak? a fazy lotnej wtryski?

chroni cały układ i tak ma wpaść szczelnie przejść przez filtr i wyjść z 2 giej strony u mnie jak kojaże to wpada do środka filtra i wychodzi po bokach

A nie wiecie co może być przyczyną takiej usterki?

Na benzynie ciągnie ok. jak się przełączy to zaczyna szarpać. Jak mu dodaje gazu to go muli i obroty spadają. Tylko delikatne dodawanie gazu lub czasem pulsacyjnie sprawia,że auto wolno przyspiesza. jak dojdzie do ok 3/3.5 tys obrotów to jest w miarę ok.. filtry nowe.. czy druga sonda lambda może być winna? czy na benzynie by wtedy nie dawała znać? myślę po niedzieli wpuścić w układ gazowy preparat czyszczący. w sklepie mówili,że sporo daje i polecają go.. jak macie jakieś pomysły to proszę o podpowiedz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...