Gość Tofu Opublikowano 11 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 wsadz hany raz a dobrze bo z magikami to różnie bywa to jest zalecane przez nas minimum .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek14047 Opublikowano 6 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 A więc jakieś 3 tygodnie temu batalia z almerą zakończona. Wszystko przez ... mechanika oczywiście. Wymienił przpływomierz i sonde lambda. Wsadził zamiennik przepływki i dopiero wtedy auto nie chodziło tylko się trzęsło całe. Zaprowadziłem bo w ogóle na zamienniku nie działał kompletnie tylko oryginał bo zamiennik to total nieporozumienie. Założył oryginalny używany tylko kombinował z lutowaniem czujnika temp i zrobił to nieumiejętnie. Check engine się nie palił ale było czuć że powyżej 3 tys coś nie tak w ogóle mocy nie miał i po jakimś czasie się już zapalił. I dopiero mój ukochany gaziarz powiedział że to auto zdycha i na kompie mapy Pb to koszmar. I dla niego to przepływka cały czas nie działa. Pojechałem z tym przepływomierzem żeby go zmierzyć parametry i gdzieś uciekał sygnał. Jak się okazało nie dolutował czujnika pan mech, sonda dostawała za słaby sygnał czy tam błędnie odczytywała wchodziła w tryb awaryjny i przełączała na ubogą mieszankę Pb pow 3 tys obr. Pan za 10 pln poprawił luty na przepływomierzu i almera dosłownie jak z procy wystrzeliła. Wróciłem do mojego kochanego nowego Pana od LPG (geniusz po prostu ludzie z Gdańska i ze śląska przyjeżdżają do niego nocują on robi montaż i wracają na 2 dzień do domu)założyliśmy wtryski do japończyków jakieś takie niebieskie tanie firmy nie pamiętam, pojeździliśmy mapy zrobił genialnie i w życiu to auto tak nie chodziło dosłownie pocisk. Może trochę więcej pali ale idzie jak burza. Wtryski mają znaczenie ale nawet na tanich dobrze wystrojony wymiata dosłownie. Mój kuzyn ma hany i powiem że szkoda przepłacać bo ja mam klasowo niby sporo gorsze a po zestrojeniu to nawet mam wrażenie że mój lepiej chodzi. Nowe kapcie założone, rdza zrobiona wszędzie, woda się już nie leje do bagażnika, auto jak nowe i wreszcie wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 echhh no cóż, ciesz się jazdą, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 z tym przepłacaniem to nie przesadzaj bo nie wiadomo co tam masz a jeszcze jest zasada żę czas pracy sie liczy ,... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 @Tofu ale po co klient zadowolony, jeździ jak napisał ma podlane bo auto troszkę więcej pali ma specjalne wtryski, takie niebieskie (regfast???), do Japończyków, czyli jest gitt a Ty szukasz jakiegoś drugiego dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 ale my polecamy koreańskie wtryski a tu wybrzydzają ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi