Gość riodo Opublikowano 26 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2005 Witam wszystkich Jestem tu nowy...mam problem z dieselkiem 2.0 w sunny y10,silnik stracił wigor ma co prawda 230 tyś, ale na bierząco wymieniane filtry 10 tys temy zmieniony rozrząd jednak samochód słabo przyśpiesza i stracił moc ,zastanawiam sie nad wtryskami(końcówki)bo przy obciążeni większym to jednak czarnym dymkiem " wali ",ale czy to może być powód tak znacznej utraty mocy?Z góry dzieki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 może o jeden ząbek pasek przesuneli jak zakladali mialem tak kiedys w Primerze 2.0D ledwo 120km/h jechala i ciut glosniej chodzial po ustawieniu prawidlowo wszystko wrócilo do normy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 27 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 mój ma 397 ooo i nie wymieniane wtryski a chodzi jak burza ostatnio jechalem 170km/h na autostradzie pali 5,5 ropki czy to sie zaczelo zaraz po zmianie paska? czy moze w innych okolicznosciach moze pasek przeskoczyl też znam taki prrzypadek co prawda w Renówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość riodo Opublikowano 28 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 Być może ,ze ten rozrząd przestawili jednak samochód był słaby przed zmianą,tak sobie myślałem ze przed wymianą sam się przestawił a jak wymieniali to założyli jak było i w sumie nie było zmian.Bylem to reklamować i coś przy rozrzadzię grzebali, trochę sie polepszyło ale w dalszym ciągu to nie jest to,auto wciąż jakieś zamulone.Może ktoś poleci jakiegoś dobrego mechaniola na pomorzu najlepiej trojmiasto co by sie znał na na nyskach i na dizelkach.Rozmawiałem z mechanikiem i mi mówił,że by trzeba ten rozrząd zgodnie z książką ustawić na nowo,co wy sądzicie o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.