Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Słaby diesel-jaki powód?

Gość riodo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jestem tu nowy...mam problem z dieselkiem 2.0 w sunny y10,silnik stracił wigor ma co prawda 230 tyś, ale na bierząco wymieniane filtry 10 tys temy zmieniony rozrząd jednak samochód słabo przyśpiesza i stracił moc ,zastanawiam sie nad wtryskami(końcówki)bo przy obciążeni większym to jednak czarnym dymkiem " wali ",ale czy to może być powód tak znacznej utraty mocy?Z góry dzieki za wskazówki

może o jeden ząbek pasek przesuneli jak zakladali mialem tak kiedys w Primerze 2.0D

ledwo 120km/h jechala i ciut glosniej chodzial

po ustawieniu prawidlowo wszystko wrócilo do normy

pozdrawiam

mój ma 397 ooo i nie wymieniane wtryski a chodzi jak burza ostatnio jechalem 170km/h na autostradzie

pali 5,5 ropki

czy to sie zaczelo zaraz po zmianie paska? czy moze w innych okolicznosciach

moze pasek przeskoczyl też znam taki prrzypadek co prawda w Renówce

Być może ,ze ten rozrząd przestawili jednak samochód był słaby przed zmianą,tak sobie myślałem ze przed wymianą sam się przestawił a jak wymieniali to założyli jak było i w sumie nie było zmian.Bylem to reklamować i coś przy rozrzadzię grzebali, trochę sie polepszyło ale w dalszym ciągu to nie jest to,auto wciąż jakieś zamulone.Może ktoś poleci jakiegoś dobrego mechaniola na pomorzu najlepiej trojmiasto co by sie znał na na nyskach i na dizelkach.Rozmawiałem z mechanikiem i mi mówił,że by trzeba ten rozrząd zgodnie z książką ustawić na nowo,co wy sądzicie o tym?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...