Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] JAKIE ŻARÓWKI NA PRZÓD

Gość dendrolog
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbyście spojrzeli na komentarze na allegro, to Osram Cool Blue świecą jednak światłem żółto-białym. Z niebieskim to nie ma raczej nic wspólnego ;)

Dziś zamówiłem sobie OSRAM Silverstar. Zobaczę czy wymiana żarówek coś da, opisze wrażenia w tym temacie:)

Jak wymienisz razem z pozycyjnymi żarókami OSRAM cool blue to dopiero zobaczysz efekt. Typowo białe światło. POzdrawiam :P

Mam wrażenie że się nie zrozumieliśmy- te żarówki Osram Cool Blue mają świecić światłem lekko niebieskawym. Tymczasem świecą żółto białym.

Druga sprawa- zakupiłem ostatnio komplet Philips Silverstar - świecą tak samo jak zarówki które były w standardzie w mojej almerce. Żadnej różnicy.(a miało być +50% światła). Po prostu chwyt marketingowy. (Sprawdziłem w bardzo prosty sposób- zamontowałem jedną sztukę Philips Silverstar, w drugim reflektorze była zwykła żarówka. Włączyłem krótkie i sprawdziłem na ciemnej drodze zasięg świateł.Taki sam dla obu reflektorów. To samo na długich. Siedząc za kierownicą sprawdzałem czy jest jakaś różnica w natężeniu światła- nie było.) Ergo- albo jestem ślepy albo różnicy nie ma- ale gdybym był ślepy nie jeździłbym samochodem- więc zostaje to drugie:)

Nedd

mam takie samo zdanie o Philips Silverstar nie byłem zachwycony po ich zamontowaniu ( a miało być tak super),świecą gorzej od starych co siedziały w aucie nazwa jakieś 3 literki nie pamiętam jakie ale świecą fajnie, wymieniłem tylko dlatego bo żarniki wyglądały już na styrane a nie miałem zapasowej żarówki wiec kupiłem te niby rewelacyjne Philips Silverstar , jak sie spala to spróbuje OSRAMA może na nich sie nie zawiodę

Gość drmichcio1

ja mam u siebie zalozone Osram Cool Blue, nie widac tam zadnego koloru niebieskiego ale roznica jest galanta. kiedy zalozylem do jednego reflektora zarowke Cool Blue a w drugiej pozostala stara osram +20% to niebo a ziemia. Cool blue swiecom czystym bialutkim swiatlem, a te +20% zolte. W czasie jazdy nocom zdecydowanie lepsza widocznosc a szczegolnie nie sposob przy tych zarowkach nie zauwazac znakow drogowych, swietnie jestem zadowolony

• 4 miesiące temu...

Które wybrać jeśli chodzi o żywotność Philips czy Osram ??

I drugie pytanie : czy warto ładowac więcej kasy w Cool Blue / BlueVision ?? CZy to faktycznie jest bielsze światło niż w Silverstar / VisionPlus ??

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...

a ja kupilem zestaw Philips BlueVision H4 + 5w5 i jestem bardzo zadowolony. Rozmawialem ze sprzedawca w sklepi i mówił że od wielu osób słyszał, że przez allegro kupione Philipsy szybko się "kończą". Zobaczymy jak będzie z moimi :D

• 1 rok później...

Podobno te wszystkie tanie Philipsy i Osramy z Allegro to podróbki z Chin :)

Czy ktoś jest w stanie potwierdzić pisaninę Bombla??? Bo się właśnie waham odnośnie zakupu jakiś super h siódemek?

Kupiłem na allegro Power2Night Philipsa (dawniej GT150) 100% oryginał. Od stycznia całkiem nieźle świecą. W stosunku do standardowych spora poprawa. Zobaczymy jak z żywotnością.

Pierwsza żarówka padła we wrześniu druga 2 miesiące po niej. Myślę że nie wytrzymały dłużej niż 6-7 kkm.

Edytowane przez szymex