Gość Nedd Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jakbyście spojrzeli na komentarze na allegro, to Osram Cool Blue świecą jednak światłem żółto-białym. Z niebieskim to nie ma raczej nic wspólnego Dziś zamówiłem sobie OSRAM Silverstar. Zobaczę czy wymiana żarówek coś da, opisze wrażenia w tym temacie:) Jak wymienisz razem z pozycyjnymi żarókami OSRAM cool blue to dopiero zobaczysz efekt. Typowo białe światło. POzdrawiam Mam wrażenie że się nie zrozumieliśmy- te żarówki Osram Cool Blue mają świecić światłem lekko niebieskawym. Tymczasem świecą żółto białym. Druga sprawa- zakupiłem ostatnio komplet Philips Silverstar - świecą tak samo jak zarówki które były w standardzie w mojej almerce. Żadnej różnicy.(a miało być +50% światła). Po prostu chwyt marketingowy. (Sprawdziłem w bardzo prosty sposób- zamontowałem jedną sztukę Philips Silverstar, w drugim reflektorze była zwykła żarówka. Włączyłem krótkie i sprawdziłem na ciemnej drodze zasięg świateł.Taki sam dla obu reflektorów. To samo na długich. Siedząc za kierownicą sprawdzałem czy jest jakaś różnica w natężeniu światła- nie było.) Ergo- albo jestem ślepy albo różnicy nie ma- ale gdybym był ślepy nie jeździłbym samochodem- więc zostaje to drugie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Nedd mam takie samo zdanie o Philips Silverstar nie byłem zachwycony po ich zamontowaniu ( a miało być tak super),świecą gorzej od starych co siedziały w aucie nazwa jakieś 3 literki nie pamiętam jakie ale świecą fajnie, wymieniłem tylko dlatego bo żarniki wyglądały już na styrane a nie miałem zapasowej żarówki wiec kupiłem te niby rewelacyjne Philips Silverstar , jak sie spala to spróbuje OSRAMA może na nich sie nie zawiodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drmichcio1 Opublikowano 9 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2007 ja mam u siebie zalozone Osram Cool Blue, nie widac tam zadnego koloru niebieskiego ale roznica jest galanta. kiedy zalozylem do jednego reflektora zarowke Cool Blue a w drugiej pozostala stara osram +20% to niebo a ziemia. Cool blue swiecom czystym bialutkim swiatlem, a te +20% zolte. W czasie jazdy nocom zdecydowanie lepsza widocznosc a szczegolnie nie sposob przy tych zarowkach nie zauwazac znakow drogowych, swietnie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 Które wybrać jeśli chodzi o żywotność Philips czy Osram ?? I drugie pytanie : czy warto ładowac więcej kasy w Cool Blue / BlueVision ?? CZy to faktycznie jest bielsze światło niż w Silverstar / VisionPlus ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skawa1 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 lepszych niz H4 X-treme Power Philips + 80% nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krosa66 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 tylko polecam hella h4 ok 8zł 12v60/55w lub hella h4 blue light 12v60/55w ok 22zł obie z atestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomK Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 a ja kupilem zestaw Philips BlueVision H4 + 5w5 i jestem bardzo zadowolony. Rozmawialem ze sprzedawca w sklepi i mówił że od wielu osób słyszał, że przez allegro kupione Philipsy szybko się "kończą". Zobaczymy jak będzie z moimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 29 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Ja mam OSRAM NIGHT BREAKER - SUPER BIAŁO ŚWIATŁO :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wjck Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Podobno te wszystkie tanie Philipsy i Osramy z Allegro to podróbki z Chin Czy ktoś jest w stanie potwierdzić pisaninę Bombla??? Bo się właśnie waham odnośnie zakupu jakiś super h siódemek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymex Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 (edytowane) Kupiłem na allegro Power2Night Philipsa (dawniej GT150) 100% oryginał. Od stycznia całkiem nieźle świecą. W stosunku do standardowych spora poprawa. Zobaczymy jak z żywotnością. Pierwsza żarówka padła we wrześniu druga 2 miesiące po niej. Myślę że nie wytrzymały dłużej niż 6-7 kkm. Edytowane 12 Listopada 2010 przez szymex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi