DINO Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 na stronie producenyta jest już dostępny nowy program do STAG-a zajefajny raczej nie dotyczy STAG-200 do 2009r i STAG-300, resztę można aktualizować miłej lektury, JEST AUTOADAPTACJA CZYLI COŚ DLA LENIUCHÓW http://www.ac.com.pl/pl/doc/346/programy-i-instrukcje-obslugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 na stronie producenyta jest już dostępny nowy program do STAG-a zajefajny raczej nie dotyczy STAG-200 do 2009r i STAG-300, resztę można aktualizować miłej lektury, JEST AUTOADAPTACJA CZYLI COŚ DLA LENIUCHÓW http://www.ac.com.pl/pl/doc/346/programy-i-instrukcje-obslugi He, he sygnały dźwiękowe w asystencie adaptacji są lux Sygnał gdy silnik znajduje się w odpowiednim przedziale obrotów jest po prostu bombowy-rechoczące żaby -nie ma co powiało wiosną A tak na poważnie -wreszcie do wyboru jest Hana . Czas pokaże czy AC zrobiło dobrą robotę..każdy kto przetestował niech podzieli się opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 a to wiem Czemu Dino tak się przypalił na nowy soft i nową instalacje może podczas zmiany z 200 na 300+ zrób foto story to koledzy sobie wezmą i gazmenom będą pokaywać jak ma być zrobione albo przewodnik zrobisz .// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 dzisiaj wylatuje kolektor z nissmo i STAG200 i w oczekiwaniu na paczuszkę, (STAG300+ i haneczki niebieskie ) zobaczymy jak był powiercony i co trzeba poprawić ewentualnie a jak dobrze pójdzie to jutro pierwsze jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 hey a można zmienić soft w komputerze staga4 z 7.0.0.86 na 6.0.0.37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek.S Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Można ,ale chyba odwrotnie ,z 6.0.0.37 na 7.0.0.86, w nowym socie dodano korektę po temp i obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 hey a można zmienić soft w komputerze staga4 z 7.0.0.86 na 6.0.0.37 a reset do ustawień fabrycznych nie pomaga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 przed chwilą próbowałem i nic , co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek.S Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 (edytowane) przed chwilą próbowałem i nic , co robić??? Mam takie pytanie,dlaczego chcesz znienić soft na starszy nie podobają ci sie korekty w nowym sofcie czy masz jakiś problem z nim ? Edytowane 20 Marca 2011 przez KS2507 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 nie mogę na nim skalibrować wtrysków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 a nie zapisałeś ustawień??, czego nie możesz skalibrować?? co dokłądnie się dzieje?? a który program otwierasz ??? 6.x.x.x czy 7.x.x.x?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 wyświetla się taki komunikat na 7.0.0.86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Nie rozumiem dalej w czym masz problem, chyba, że nie widać mapek? Nie przejmuj się u mnie też tak było. Włącz autoadaptację i w drogę -buzer cię poprowadzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markusjk Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 ok a jak tam się ustawia mnożnik w programie ,bo mam kabelek parę dni , chciałem żeby mi zgasła kontrolka chek (za uboga mieszanka) ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 ok a jak tam się ustawia mnożnik w programie ,bo mam kabelek parę dni , chciałem żeby mi zgasła kontrolka chek (za uboga mieszanka) ??? Kabelkiem do Staga nie skasujesz checka- musisz mieć tylko interfejs pod odb. Mapki ustawią ci się same, mnożnik podpatrzysz w zakładce mapa. Jeżeli robisz to pierwszy raz to proponuję najpierw zapoznać się z instrukcją na stronie firmy AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek.S Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Po autokalibracji zbieraszmapkię PG na drodze jedziesz na PB ok 10km i puzniej przełączasz na gas i ta sama trasa,jak mapki sięnie pokrywają to regulujesz mnoznik tak żeby się pokryły. a tutaj masz przwidłowo pokryte mapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 ok a jak tam się ustawia mnożnik w programie ,bo mam kabelek parę dni , chciałem żeby mi zgasła kontrolka chek (za uboga mieszanka) ??? przecież nie masz żadnego błędu, tak jest zawsze po autokalibracji, check skasujesz na zworkę, jak włączysz AA w STAG-u to sam Ci wszystko poustawia, jak otworzysz program to masz na górze DOKUMENTACJA zdejmij sobie pgf-a na kompa i poczytaj DOKŁADNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek.S Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Kabelkiem do Staga nie skasujesz checka- musisz mieć tylko interfejs pod odb. Mapki ustawią ci się same, mnożnik podpatrzysz w zakładce mapa. Jeżeli robisz to pierwszy raz to proponuję najpierw zapoznać się z instrukcją na stronie firmy AC Kolega ma STAG4plus, więc nie ma AutoAdaptacji i musi sam ustawić mnożnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Kolega ma STAG4plus, więc nie ma AutoAdaptacji i musi sam ustawić mnożnik. faktycznie, czyli najpierw instrukcja dokładnie do przestudiowania a później w drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Kolega ma STAG4plus, więc nie ma AutoAdaptacji i musi sam ustawić mnożnik. Tak się podjaraliśmy ISA2, że wszędzie widzimy AutoAdaptację... Dobrze, że nie węże i mrówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wind7 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam, Kupiłem sobie kabelek i mam mapkę jak poniżej. Z tego co widać mapki bęzyny i LPG nie pokrywają się w 100%, więc czy powinienem coś poprawić z tą mapką? Może ktoś zerknąć fachowym okiem na to i powiedzieć czy jest OK, dodam, że szukam przyczyny zbyt dużego spalania LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 nie widzę by sonda była podpięta mapy niemasz zrobionej w pełnym zakresie obrotów widać że sie rozjedzie jeszcze bardziej pierwsze przeczytaj info odnośnie strojenia a potem będziesz wiedział wsio ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi