Gość Krzyś89 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem Almery N16 . Mam pytanie odnośnie drążka zmiany biegów. Według mnie jest on za długi i chciał bym go odrobinę skrócić. Czy może już ktoś z Was to robił?? Można go jakoś wymontować czy raczej trzeba robić wszystko w aucie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Poszukaj było na forum w wątku o wymianie gałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzyś89 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Udało mi się Skróciłem całą dźwignię o jakieś 3-4 cm i teraz jest cacy Nie ucinałem drążka tylko wywierciłem dłuższy otwór w samej gałce. Nie wiem czy wyjdzie coś takiego przy oryginalnej bo miałem jakąś inna. U mnie gałka była przytwierdzona 3 śrubkami na kluczyk ampulowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andyla Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam, Zrobiłem kiedyś podobnie (Almera N16 z 2001), gdyż dla mnie też całość (drążek + gałka) była za długa. U mnie gałka jest nakręcana na drążek. U mnie wystarczyło skrócić gałkę (wydawała mi się za długa) i wkręcić ją z powrotem na drążek (w gałce z tworzywa jest osadzona metalowa tuleja z gwintem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.