Gość Dabeq Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam wszystkich, mam następujące problemy z Nissanem Patrolem K160 z 87r. Zacznę od tego ze auto stało przez dwa dni w słonej wodzie do połowy alternatora.Po wyciągnięciu zauważyłem następujące usterki: -akumulatory były wyładowane (przy rozruchu na kable odpalił za pierwszym) -teraz z odpalaniem są problemy (rozrusznik kręci nie ma zapłonu) -jak już odpali po wyciągnięciu kluczyka silnik dalej pracuje -przegnił kabel od alternatora przez co nie było ładowania (usterka naprawiona), teraz ładowanie jest ale świeci się kontrolka -mimo tego ze paliwo jest w baku, świeci się rezerwa To by było wszystko, żadnych innych usterek nie zauważyłem. Jeśli ktoś z Was wie gdzie należy zacząć szukać usterek i jak można się ich pozbyć to czekam na propozycje. Dziękuje z góry za pomoc, Pozdrawiam, Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Zacznę od tego ze auto stało przez dwa dni w solonej wodzie do połowy alternatora. - trzeba wymienić całą miedź poniżej poziomu wody, inaczej będzie się tarabaniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.