Gość Dabeq Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Witam wszystkich, mam następujące problemy z Nissanem Patrolem K160 z 87r. Zacznę od tego ze auto stało przez dwa dni w słonej wodzie do połowy alternatora.Po wyciągnięciu zauważyłem następujące usterki: -akumulatory były wyładowane (przy rozruchu na kable odpalił za pierwszym) -teraz z odpalaniem są problemy (rozrusznik kręci nie ma zapłonu) -jak już odpali po wyciągnięciu kluczyka silnik dalej pracuje -przegnił kabel od alternatora przez co nie było ładowania (usterka naprawiona), teraz ładowanie jest ale świeci się kontrolka -mimo tego ze paliwo jest w baku, świeci się rezerwa To by było wszystko, żadnych innych usterek nie zauważyłem. Jeśli ktoś z Was wie gdzie należy zacząć szukać usterek i jak można się ich pozbyć to czekam na propozycje. Dziękuje z góry za pomoc, Pozdrawiam, Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 W dniu 22.03.2011 o 21:36, Dabeq napisał: Zacznę od tego ze auto stało przez dwa dni w solonej wodzie do połowy alternatora. - trzeba wymienić całą miedź poniżej poziomu wody, inaczej będzie się tarabaniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.