Gość Anka007_a1 Opublikowano 25 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem tu nowa, także proszę o wyrozumiałość. Zakupiłam w lutym tego roku w Rzeszowie nową NAVARĘ D40, 2,5D. Wszystko było w porządku przy odbiorze itd. Ale wracając do tematu. Jeżeli zostawiłam auto w serwisie, ponieważ uszkodzona została turbina, jak długo mogą naprawiać? jak długo można czekać? Czy jest jakiś limit? Czy jest możliwość starać się o dostanie nowego samochodu? Samochód stoi już w salonie 2 tygodnie. Dzisiaj rozmawiałam z kierownikiem serwisu, i powiedział, że dalej nie wiadomo kiedy auto będzie do odbioru. Więc zaczęłam szukać informacji w gwarancji, jak długo to może trwać. Niestety nic nie znalazłam. Dlatego tutaj pisze, może ktoś już miał taki przypadek i wie jak postępować. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie, sugestie, podpowiedź. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 sam widziałem w serwisie navkę z padniętym silnikiem i stała 5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ponieważ naprawa się przedłuża lub brak jest części i naprawa nie może zostać wykonana możesz ubiegać się o auto zastępcze od nissana (nie od dilera) ale aby się o nie ubiegać muszą być spełnione jakieś warunki których nie pamietam, jeżeli samochód do aso przywiuzł asistans to jest łatwiej dostać auto zastępcze. A odnośnie czasu naprawy to trudno jest powiedzieć może jeszcze tydzień a może miesiąć tak naprawde sam nissan chyba nie wie kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka007_a1 Opublikowano 26 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Samochód zastępczy dostałam. Nissan NOTE. Tyle że za 3 doby musiałam zapłacić, a teraz nic nie płacę. Myślałam, że jest możliwość starać się o dostanie nowego samochodu, czy coś - ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankbkak Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 WITAM żeby dostać nowy samochód to trzeba by wystąpić na drogę sądową a to będzie trwało i trwało ,wiem coś o tym bo sam oddałem do sądy i czekam i czekam decyzje ekspertyzy biegli sądowi a czas leci .Dziwi mnie tylko jedno czemu zapłaciłaś za trzy doby ?i jeszcze jedno niech pisemnie uzasadnią czemu tak długo ta naprawa trwa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 A gdzie w serwisie stoi ten samochód pytam z ciekawości bo to już 2 przypadek padnięcia turbiny, ale ten 2 był spowodowany słabym smarowaniem turbiny chyba cos z pompą oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka007_a1 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Auto stoi w Radomiu w serwisie. Wiecie może coś więcej na temat tego serwisu?? Jacy są tam mechanicy?? itd? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Coś wiadomo na temat navary ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka007_a1 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich Wczoraj kierownik serwisu przyprowadził samochód do domu. A wrócił NOTE, za które - nie musiałam płacić. Także na razie wszystko w porządku. Trochę to wszystko długo trwało. Mam nadzieje, że już nic się nie będzie psuć i będzie elegancko chodzić. Pozdrawiam wszystkich, Do zobaczenia na drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 31 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2011 WITAM żeby dostać nowy samochód to trzeba by wystąpić na drogę sądową a to będzie trwało i trwało ,wiem coś o tym bo sam oddałem do sądy i czekam i czekam decyzje ekspertyzy biegli sądowi a czas leci .Dziwi mnie tylko jedno czemu zapłaciłaś za trzy doby ?i jeszcze jedno niech pisemnie uzasadnią czemu tak długo ta naprawa trwa ! no nie do konca ja cos wiem bo sie bujalem z wybuchnietym silnikiem. naprawa trawala kilka miechow (jesli liczyc to ze jak wrocilem z kalisza to juz przed wawa na lawecie) pytanie prawnika bylo proste: czy zaczal Pan procedure gwarancyjna? jesli tak to nie moze Pan skorzystac z rekojmi i lepiej bylo samochod zostawic w polu na czas naprawy nie przysluguje Ci nic...z nissana uslyszalem ..mneijsza zreszta o to nie ma czegos takiego jak nowy samochod bo Twoj sie zepsul i go nie moga naprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HETMAN Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Kurcze moja navara stoi juz 4 tydzień w serwisie w Rzeszowie i panowie nie wiedzą co jest dymi przy ruszaniu i zmianie biegów za miesiac konczy mi sie gwrancja a oni nie potrafią ustalic usterki pytałem Was wczeseniej co to mzoe być i jeden z kolegów napisął że wtryski zasugerowałem ze to może wtryski i od kilky tygodni dostaje info ze cos tam podmieniaja cos zmieniaja ale dalej dymi co robić ???????????? jest jakiś przepis prawny który to reguluje ? prosz eo nfo ponoć wtryski pojechały do wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 A przepływka była sprawdzona i czy sprawdzili sterowanie turbiną oraz samą turbine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HETMAN Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Tak turbina była sprawdzan ai bylo tylko injakis sensor chyba wymienli a teraz mi własne powedzieli ze 3 z wtsryskiwacze są dow ymiany i musz eznowu czekac aż sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi