Gość Gonzo Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Witam. W dobie szalonych cen benzyny proszę o opinie, rady, porady na temat wykorzystania oleju spożywczego do zasilania tego silnika. Może mieszanka 50/50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario632 Opublikowano 29 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2011 Przy dodatnich temperaturach i mieszance 50/50 mysle ze by jezdzil i to bez wiekszych problemow. Tylko czy oszczednosci sa na tyle wysokie ze warto ryzykowac? (ewentualne uszkodzenie pompy, wtryskow) Mysle ze nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam. W dobie szalonych cen benzyny proszę o opinie, rady, porady na temat wykorzystania oleju spożywczego do zasilania tego silnika. Może mieszanka 50/50. nie nadaje się do żadnych nowszych silników. BIO owszem, ale nie czysty, nieprzerobiony rzepak. Po kilku-kilkunastu kkm zabijesz wtryski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam. W dobie szalonych cen benzyny proszę o opinie, rady, porady na temat wykorzystania oleju spożywczego do zasilania tego silnika. Może mieszanka 50/50. Masakryczny pomysł. Ja bym nie wlał nawet 1/10. Spróbuj sobie taki olej przez filtr paliwa przepuścić...Nie mówiąc już o VP44 czy w/w wtryskiwaczach. Pomysł na ceny - mniej jeździć. Ja dzisiaj na rowerku do pracy przyjechałem . W ciągu 1 miesiąca na dojazdy do pracy (dla mnie i dla Żony) idą mi prawie 2 pełne tankowania (ok 500 zł). A bilet na ZTM ok 120 zł/m-c. Różnica wystarczy i na podwyżkę VAT i na wzrost ceny ropy. Pobory mi nie wzrosły więc i budżet domowy musi zostać na tym samym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 oleje spożywcze i inne wynalazki, co mogą się zapalić,to w zwykłych mechanicznych pompach wtryskowych silników wolno ssących, wlewają i podobno jeżdżą,ale pompy sterowane elektronicznie racze się nie nadają do takich eksperymentów. Chyba,że nie masz na co kasy wydać to nalej i podziel się z nami obserwacjami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.