Krzysztof W Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Witam Jestem od niedawna na razie zadowolonym posiadaczem Almerki N16, 2002, 2,2 DI 110KM Wymieniłem olej, filtry... itd. Dziś wymieniłem paski alternatora i klimy. Ale zauważyłem coś dziwnego. Włączam klime - chłodzi, przekręcam gałka temperatury w prawo aby grzało i grzeje, wracam - kręcę w lewo i nie chłodzi. Po wyłączeniu klimy (AC) nawiew zimy jest tylko lekko chłodniejszy od ciepłego. A włączenie znów klimy na chłodzeniu nic nie daje - grzeje Ale - jak dam gałkę temp na pozycję - godz 9 i włączę nawiew jeszcze raz off-on to już chłodzi na nawiewie i na klimie też. O co chodzi ? Pozdrawiam Kriss Golf II 1,6 GTD & Almera II 2,2 Di Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dylanowski Opublikowano 31 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 potencjometr? moze pokretlo juz wyrobione.. sprawdz pod tym katem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof W Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 potencjometr? moze pokretlo juz wyrobione.. sprawdz pod tym katem Uzupełnienie problemu... Tak się dzieje na ustawieniach wentylatora 3,4. Na 1,2 - dział ok. Kręcę w prawo grzeje, w lewo chłodzi. Temperatura schładzania jak jest ok to max -1C. Może ten typ tak ma. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.