Zucho23 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam.Moje autko to Primerka P11 z 1997roku.Motorek 1.6 99KM.Rok temu założyłem instalacje Stag 4 reduktor tomasetto i wtryski rail.Przejechałem na tym zestawie 16000km.W tej chwili jeden wtrysk tłucze się strasznie, podniosło sie spalanie i zaczynają sie problemy z wolnymi obrotami.Niby instalacja jest na gwarancji ale jak pojadę do gazownika to wymienia mi na takie samo badziewie(inna sprawa,że gazownicy twierdzą,iż na tych wtryskach normalnie robi się po 100000km ) więc stwierdziłem,że sam wymienię wtryski.Zastanawiam się tylko czy wybrać Matrixy HD 344 czy HANA 2000czerwone?Proszę o podpowiedź w tej kwestii.Czy skomplikowana jest kalibracja takich wtrysków tzn.mozna to zrobic samemu czy lepiej jednak jechać do gazownika i czy dysze kalibracyjne do Hany trzeba rozwiercać czy można kupić gotowe na wymiar? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 hanna nie wierci się żadnych dysz tylko reguluje ciśnieniem na reduktorze, który notabene masz na styk można zrobić samemu, zasysasz program od producenta kupujesz kabel i cieszysz się z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zucho23 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 hanna nie wierci się żadnych dysz tylko reguluje ciśnieniem na reduktorze, który notabene masz na styk można zrobić samemu, zasysasz program od producenta kupujesz kabel i cieszysz się z jazdy a jakie powinno być ciśnienie na reduktorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 W specyfikacji Hana najlepiej pracują na ciśnieniu 1,2 Bara, jednakże zazwyczaj stroi się instalację na ciśnieniu 1 Bar (+,-)(mniejsze ciśnienie mniejsze obciążenie dla wtrysków). W zależności od reduktorów, możesz nie móc zejść tak nisko z ciśnieniem (np Zavoli S-oryginał), a z twoim nie powinno być problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.