Gość BART Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 ... no wlasnie, problem objawia sie +/- po pol godzinie "standardowej" jazdy, przy ruszaniu np. ze skrzyzowania. Przy jezdzie do +/- 40 km slychac z przednich hamulcow NIEregularne piski. Przy wiekszych predkosciach problemu nie ma, nie czuc tez zeby hamulce blokowaly sie/samochod swobodnie toczy sie... Samochod jest po wymianie klockow hamolcowych (2000 km przejechane na nowych, zalozone nieoryginaly), tydzien temu bylem w Odyssey, przeczyscili hamulce + szlif tarcz (przednie) - pomoglo na 600km, teraz znow sie zaczely piski :evil: Co moze byc przyczyna (czyszczenie najwyrazniej nie pomoglo)? Dzieki za wskazowki (i ew. wskazanie mechanika, ktory naprawilby to) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 podobnie miałem u siebie w primerze, klocki do końca nie odbijały i piszzcały nie zawsze ale ten dźwię był denewrujący, pojechałem do mechanika obczyscił przednie hamulce nmasmarował costam i problem zniknął, koszt usługi 20 zł, możesz sprawdzić czy to hamulce ,, wtrakcie jazdy jak pojawi się znowu dzwiek nacisnij delikatnie hamulec, jak przestanie tzn że jednak hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BART Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 dokladnie tak testowalem, przy wcisnieciu hamulca problem znika - ze to hamulce to juz raczej pewne... tylko czyszczenie nie pomoglo:( ... i troche w Odyssey wiecej zaplacilem za te usluge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 dokladnie tak testowalem, przy wcisnieciu hamulca problem znika - ze to hamulce to juz raczej pewne... tylko czyszczenie nie pomoglo:( ... i troche w Odyssey wiecej zaplacilem za te usluge no to słabo się chłopaki postarali, wróc i zareklamuj usługę, dobrze obczysczone i powinno działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 29 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Ja mam podobnie z prawa strona. Wszystko wyczysczone, ale klocki dalej sztywno siedza w siodle zacisku. Chyba wezne plaski pilnik i przytre brzegi klockow... Jak pierwszy raz je wyciagalem, to musialem sobie pomagac srubokretem, ba samymi palcami nie bylem wtsanie wyciagnac klockow z siodla zacisku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hero Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Ja sadze ze byc moze cylinderek nie odbija tak jak powinien bo jest zanieczyszczony i klocki nie wracaja do polozenia wyjsciowego po hamowaniu... Z tego co wiem to najczestsza przyczyna... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.