Gość listek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Elo Elo W rok po kupnie Nysy postanowiłem zaprezentować ją na forum. Auto użytkuje na co dzień dojeżdżając nim do pracy a w weekendy od początku obecnego roku upalam w cyklu Niskie Ląki Cup we Wrocławiu gdzie w klasie N-3 jezdża same hondy + pugi/cytryny Moc mojego Sunny szału nie robi ale mam nadzieje ze po kilku modach uda mi się choć troche uprzykrzyć im życie Po kupnie wymienione : - kable +swiece - olej + wszystkie filtry - wszystkie gumy w zawieszeniu Dotychczasowe mody: - przyspieszony zapłon - wywalony kat + caly wydech z GTI - zawias chyba -40mm (było) - poliuretan w zawieszeniu - gładkie Brembo + Ferodo Premier +odłączony ABS + wywalone korektory Wnętrze : - prawie wydmuszka - ster Sparco R235 - 2x Schrot Plany: - kolektor 73 C - walki DS./Sentra - CAI - 4-2-1 + wolny przelot 50mm z końcowym RM Motorsport RM4 - ECU + strojenie - Walbro + regulator ciśnienia - short shifter - r888 - jakiś kubeł Problemy : - miekki pedał hamulca ;/ Poniżej kilka fotek mojej Nyski Plan na kwiecień CAI, wydech 50mm + RM4 + kolektor dolotowy pisać jak ktoś z dobrych ludzi na forum posiada jakieś gratki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Hej, Fajnego masz tego SRa. Też miałem takiego, ale sprzedałem. Mialem wersje 102KM standard, kolektor 73C. Miałem tam przyspieszony zapłon, usunięty EGR, brak katalizatora więc podejrzewam ze ze 107KM miał Powiem Ci, że niektóre Hondki to wąchały dymek, po prostu je objezdzałem:) Powodzenia w Modyfikacjach!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość listek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 dzieki specjalnie szukałem SR, jedynie to meczą mnie hamulce a tak to nie ma sie do czego przyczepić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Tez miałem miekki pedał hamulca.. ale nie zabieralem sie za to. z tego co wiem to trzeba sprawdzic pompe hamulcową, uzywka kosztuje chyba z 40zl, no i podstawa to dobre tarcze i klocki hamulcowe. Sprawdz pompe hamulcowa, tą pod zbiorniczkiem od płynu hamulcowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość listek Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 może być bo to jedyna rzecz której nie sprawdziłem tarcze i klocki nowe, maja zaledwie dwa tygodnie, wszystko odpowietrzone, płyn zmieniony pytanie czy można sprawdzić pompe bez jej wymiany/wykrecania ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 można sprawdzic. prawdopodbnie przepuszcza ci pompa hamulcowa sekcje. sprawdz to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość listek Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 kolektor 73C kupiony, pompka hamulcowa w drodze ( mam nadzieje ze używka da rade) teraz zastanawiam sie nad wydechem, mam srodkowy + koncowy GTI, ale ostatni juz zaliczył padaczke i potrzebuje czegosć dobrego zeby nie zamuliło. plan jest taki: od początku 50mm bez kata srodkowy GTI i końcowy miał byc RM4 z alledrogo ale sie zastanawiam, moze jakies propozycje jak wykorzystać puszke ORI, moze ją wybebeszyć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.