Gość Scyzor Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 Do niedawna klimatyzacji używałem bardzo niewiele, dlatego nie zwróciłem na to uwagi, ale wczoraj zauważyłem pewną niepokojącą prawidłowość. Załączeniu klimatyzacji do niedawna towarzyszyło tylko cyknięcie, teraz zamieniło się ono w takie dziwne brzęczenie trwające około 1-2 sekund przy pierwszym uruchomieniu klimatyzacji i około 0,5 sekundy przy każdym kolejnym jej załączeniu. Wyłączanie to tylko krótki cyk. Ponadto przy przyspieszaniu słychać wyraźnie pracę sprężarki. Przypuszczam, że nie jest to normalne. Jakieś pomysły czym się zainteresować? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mepszo Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 może to brak oleju w sprężarce . Przegląd klimy kosztuje chyba 150zł /dolewają oleju , dobijają freon , odgrzybiają itp. / :twisted: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 30 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2005 może to brak oleju w sprężarce . Przegląd klimy kosztuje chyba 150zł /dolewają oleju , dobijają freon , odgrzybiają itp. / :twisted: To nie to. Klima była nabijana jakiś miesiąc temu, z tego co wiem dolał mi wtedy również oleju. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Hej, nie wiem czy u mnie objaw był ten sam , w każdym razie po łączeniu oprócz "cyknęcia" przez kilka sekund było coś co nazwałbym "ćwierkaniem". Problem ustąpił po podciągnięciu paska sprężarki klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Woj Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 tak się troszkę podczepię pod wątek... Jak szybko wyłącza się Wam sprężarka po pierwszym załączeniu? Mam wrażenie, że u mnie chodzi bardzo długo, a klimę niedawno napełniałem. Po drugie nie świeci mi się ten niebieski przycisk po włączeniu, a powinien? sorki za podpinkę, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mitch Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Po drugie nie świeci mi się ten niebieski przycisk po włączeniu, a powinien? Powinien, ale mnie np. oryginalna żaróweczka kupiona w serwisie za 15 pln (jezus maria, zgroza!) przepaliła mi się po raptem 2 miesiącach. A z klimą mam ciekawszy problem, mianowicie po włączeniu nawiewu na przód szyby automatycznie włącza mi się klima. Zauważyłem to niedawno i nie wiem, czy to normalne czy cosik mi ześwirowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2005 Tak.. pewno masz polautomatyczna klime i w momencie jak puszczasz nawiew tylko na przednia szybe zalacza sie klima... to jest po to by nie parowaly szyby w zimie. Pytanie tylko czy jest jakis uklad sterujacy wykrywajacy wigosc czy tez go nie ma... jak jest to znaczy ze nawalil. A jak go nie ma to znaczy ze tak ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yupii Opublikowano 1 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2005 A z klimą mam ciekawszy problem, mianowicie po włączeniu nawiewu na przód szyby automatycznie włącza mi się klima. Zauważyłem to niedawno i nie wiem, czy to normalne czy cosik mi ześwirowało. Witam. Jest jak najbardziej prawidłowo. Wg instrukcji, cytuje: "wybranie kierunku nawiewu (i w tym miejscu jest symbol nawiewu na szybę) powoduje automatyczne włączenie klimatyzacji i wyłączenie recyrkulacji powietrza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Scyzor jak juz dojdziesz do tego co jest przyczyną głosniejszej pracy klimy to daj znać. Ja u siebie mam podobne objawy. I słychac ja coraz mocniej szczególnie jak jade. PZd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Scyzor jak juz dojdziesz do tego co jest przyczyną głosniejszej pracy klimy to daj znać. Ja u siebie mam podobne objawy. I słychac ja coraz mocniej szczególnie jak jade. Chętnie bym Ci odpowiedział, ale jakoś zarzuciłem temat. Wydaje mi się że odgłosy pracy nieco przycichły, albo ja się z nimi oswoiłem... Klima działa, przegląd niczego nie wykazał, więc się przestałem przejmować. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi