Gość wojtas8_9 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Mam taki problem w P11 od strony kierowcy nie moge otwierac okien dla pasażerów swoję okno jak najbardziej da się otworzyć jednak inne juz nie mimo że są 4 właczniki do otwierania, a pasażerowie z tyłu i obok mogą bez problemu ze swego przyciska otworzyć okno. Co jest tego powodem gdzie szukać przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 zapewne kable nie łączą pomiędzy drzwiami a karoserią, też tak mam że moja szyba czasami nie chce się otworzyć albo zamknąć to otwieram drzwi i próbuję drugi raz, albo otworzę i zamknę drzwi i już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 A nie masz przypadkiem wciśniętego przycisku blokady pozostałych okien? Znajduje się w tym samym panelu co przełączniki otwierania szyb od strony kierowcy. U mnie jak jest wciśnięty to właśnie się tak zachowuje. Pozdrawiam. Bart.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 dziwne - powinno być odwrotnie - przycisk blokuje lokalną obsługę a kierowca może dalej sterować wszystkimi. Ze schematu wynika (załączam), że wszystkie szyby są sterowane przez przełącznik kierowcy - za wyjątkiem przewodu W/R (+12V) - być może jest jakiś problem z przejściem tego "plusa" w przełączniku kierowcy (od złącza 12 do wyłączników pozostałych szyb), masa powinna być OK - inaczej w ogóle by nie działały (właśnie przycisk blokady odłącza masę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 dziwne - powinno być odwrotnie - przycisk blokuje lokalną obsługę a kierowca może dalej sterować wszystkimi. Ze schematu wynika (załączam), że wszystkie szyby są sterowane przez przełącznik kierowcy - za wyjątkiem przewodu W/R (+12V) - być może jest jakiś problem z przejściem tego "plusa" w przełączniku kierowcy (od złącza 12 do wyłączników pozostałych szyb), masa powinna być OK - inaczej w ogóle by nie działały (właśnie przycisk blokady odłącza masę) U mnie jest tak, że po naciśnięciu przycisku blokady nawet kierowca może sterować tylko szybą od swojej strony a resztę ma zablokowaną. Nie wiem jak jest w P11 bo ja mam P11.144. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 ja mam p11 i jest tak samo. po włączeniu blokady nawet kierowca nie otworzy szyb pasażerów, tylko swoją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 ja mam p11 i jest tak samo. po włączeniu blokady nawet kierowca nie otworzy szyb pasażerów, tylko swoją. sorry, zgadza się (z końcu zgodnie ze schematem) szukaj problemu w wyłączniku kierowcy (brak przejścia +12V) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bizi Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam Dołączając się do tematu chciałbym zapytać Szanownych Kolegów klubowiczów. W mojej P11 po pewnym czasie niedomagania całkiem padły elektryczne szyby. Po przeanalizowaniu schematu który dołączył kolega exmtz okazuje się że układ oznaczony na schemacie numerem 113 nie dostaje plusa z przekaźnika 112 (kabelek biały z czerwonym paskiem W/R). Bezpiecznik F7 7,5A sprawny i wszystkie bezpieczniki 40A i 80A sprawne. Główne podejrzenie pada na przekaźnik oznaczony nr 112 oraz przerywacz obwodu 1 nr 111, ale nie mam bladego pojęcia gdzie mogę te elementy znaleźć? Może jakieś sugestie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.