Gość WUEMTE Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Witam, Kupiłem sobie komputer (sterownik) do 2.2 dci. Po podłączeniu świeci się immobilizer. Może ktoś się orientuje w jaki sposób przeprogramować immobilizer, aby autko normalnie odpaliło? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Witam, Niestety immo koduje się na chyba dwóch układach scalonych programowalnych jednorazowo!! w sterowniku. Aby zaprogramować należy mieć taki układ "czysty" tj albo nowy sterownik i wtedy serwis koduje bez problemu albo załatwiś sprawę bez kodowania wymienić kości ze starego. Problem w tym że nikt nie wie a przynajmniej ja się nie dowiedziałem- a serwis też nie wiedział- które to układy są odpowiedzialne za immo. W ogóle musi z tym być nie lada problem bo podczas akcji serwisowej dot. wymiany oprogramowania wymieniane były całe sterowniki ze względu na problemy związane z wgrywaniem nowych wersji programu. Program w sterownikach DENSO jest wczytany podobno na 3!!układach dlatego taki problem był z chiptuningiem. Teraz robi już modyfikacje parę firm min. Masters w W-wie - może oni pomogą? Napisz co załatwiłeś. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.