Gość bartex Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam, pierdykła mi lewa (od strony kierowcy)półoś w Primerze 1.6 90KM. W związku z tym mam pytanie, jak zdemontować starą półoś? Muszę zdjąć całą zwrotnicę? Oraz jak wyjąć ją od strony silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/28841-p11wp11-ukrecona-poloska-p11/page__p__336970__hl__ukr%EAcona__fromsearch__1#entry336970 cały temat o ukręconych półosiach. ameryki nie odkryłeś niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartex Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Czytałem cały ten temat i nic sie nie dowiedziałem jak ją mam wymienić... Tak na marginesie pierdykła mi przy 225kkm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 przy skrzyni nie wyciągasz przegubu tylko wyciągasz z niego. oczywiście trzeba rozpiąć zacisk na osłonie gumowej. przegub zewnętrzny jak odkręcisz nakrętkę (ta duża na środku koła) i pukniesz młotkiem to wyjdzie bez problemu i bez odkręcania zwrotnicy. jak go wyjmiesz to zdejmij gumową osłonę i musisz go poprostu wybić na siłę. jest tam mały pierścień zabezpieczający, ale go nie wyjmiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartex Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 OK, czyli przy skrzyni zdjać osłone i półośke da sie wybić tak? A przy kole trzeba cały przegub wyciągnąć z półośką? A jak nową półośkę zamontować, wejdzie bez zdejmowania zwrotnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 tak. jak zdejmiesz gumę to szarpnij i wyjdzie. nowa powinna wejść bez odkręcania, mi przy p11 weszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartex Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 dzieki wielkie, będzie chwila wolnego to sie zabiorę za to, jak będą jakieś problemy to będe pisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.