Gość sopel Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. Mam problem z dziwnym waleniem w przednim zawieszeniu, przy szybkim ruszaniu z miejsca (z piskiem) jest silne walenie i drżenie samochodu, wali jakby coś w podłogę i cały samochód drży, i przy zjezdzie z muldy powyżej 30-40km/h jest uderzenie,jest to mocne i głośne uderzenie. Amortyzatory są dobre i zawieszenia tez nie słychać. Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Do sprawdzenia poduszki pod silnikiem. Przy zmianie biegów nie stuka? W ogóle jakbyś dobrze poszukał, to założę się, że byś coś znalazł, bo musiało o tym być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Po pierwsze sprawdzić górne wahacze i luz na łożysku zwrotnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 U mnie tak waliło jak miałem wywalone końcówki drążka kierowniczego. Po wymianie wszystko ustało> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian89 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Może przeguby masz do wymiany... Jak ruszasz i skręcasz to nie słyszysz delikatnego pykania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jar Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 U mnie tak waliło jak miałem wywalone końcówki drążka kierowniczego. Po wymianie wszystko ustało> U mnie dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sopel Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Końcówki,drąrzki kierownicze sworznie,przeguby napedowe są dobre, górne wahacze także. To jest mocne walenie i straszne drżenie jak się ostro rusza z piskiem! Poduszki silnika i skrzyni są do wymiany-ale są drogie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Możesz wymienić same wkłady poduszek . Tu masz firmę która produkuje wkłady www.tedgum.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian89 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Sprawdź czy nie masz luzu na tulejach wahacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 przy ruszaniu to poduchy dają taki efekt natomoast wkłady prawy i lewy są TAKIE SAME koszt 50 zł szt + przód co nic nie daje 25 i tylna kosztowała coś koło 60 zł ..... ale to było z rok temu szukaj pytaj w sklepie zamienników ... ja miałem 4 maxa wiec worek firma .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmaxxx Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Mam podobny problem. Prawa strona przy szybkim ruszaniu po stronie pasażera mam wrażenie jakby koło skakało, ew. przy zjeździe z progu zwalniającego słyszę uderzenia tak jakby koło swobodnie spadało. Wymienione wahacze góra i dół, łożyska zwrotnicy też. No i druga kwestia wskaźnik zużycia paliwa wskazuje mi powyżej 24 litrów - jaka to przyczyna na komputerze lambda podobno dobrze chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 No i druga kwestia wskaźnik zużycia paliwa wskazuje mi powyżej 24 litrów - jaka to przyczyna na komputerze lambda podobno dobrze chodzi. przy gazie ten wskaźnik może wariować, mi pokazuje 99 ;-) chyba że go zresetujesz i będziesz jeździł tylko na benzynie, wtedy powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOTREBOR Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Panowie do sprawdzenia jest jeszcze mocowanie wózka do nadwozia. W mojej starej P10 GT szukałem wszędzie wymieniłem całe zawieszenie, poduchy i dalej waliło z takim zgrzytnięciem metalicznym okazało się w końcu że skorodowało mocowanie wózka w miejscu gdzie był przykręcony do nadwozia z prawej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi