Pejsi Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Witam dzisiaj wymieniałem bezpiecznik od zapalniczki i zauważyłem ze jest też bezpiecznik ABS. Chciałbym się dowiedzieć do czego on jest skoro w moim aucie nie posiadam ABSu chyba ze coś się zepsuło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 musisz sprawdzić czy masz ABS, i będziesz wiedział czy coś się zepsuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsi Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 (edytowane) A jak to najlepiej sprawdzić? Czyli bezpiecznik nie oznacza ze jest ABS Edytowane 13 Kwietnia 2011 przez Pejsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 koło wlewu płynu do spryskiwaczy jest pompa ABS. takie metalowe pudło i wychodzą z tego rurki hamulcowe, ma jeszcze czarną plastikową pokrywę z dużym napisem ABS. masz takie coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejsi Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 teraz to nie powiem bo nie jestem pewien muszę sprawdzić nowe auto i dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 podpowiem żebyś szukał za prawą lampą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian89 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 A jak hamujesz to całkowicie blokuje ci koła? i czy jak przekręcasz kluczyk w stacyjce to zaświeca się (bodajże pomarańczowa) kontrolka ABS'u? Aha możesz jeszcze sprawdzić czy masz kostkę wpiętą przy klockach hamulcowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borciuch1964 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 jaka koste przy klockach? ja mam abs i nie mam zadnych kostek.. jest przewod abs wpiety do czujnika ktory liczy rowki na przegubie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 jaka koste przy klockach? ja mam abs i nie mam zadnych kostek.. jest przewod abs wpiety do czujnika ktory liczy rowki na przegubie ;D Spokojnie może kolega jeszcze rozwinie teorie o klockach mam nadzieję bo jego myślenie jest mocno błędne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian89 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 no może faktycznie nie dosłownie "kostka" Chodziło mi dokładnie o ten przewód... Przepraszam mój błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 raczej rzecz jest w tym że ABS bierze sygnał z przegubu, a nie z klocków hamulcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian89 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Ale jakby nie patrzeć można sprawdzić czy kabel tam idzie czy nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 (edytowane) Ale jakby nie patrzeć można sprawdzić czy kabel tam idzie czy nie.... To łatwiej podnieść maskę i sprawdzić czy jest pompa jak radził Nowak Edytowane 14 Kwietnia 2011 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 kolejna podpowiedź, tak wygląda pompa ABS. masz ją ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoczek248 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 witam ja mam taki problem z absem kontrolka mi raz swieci raz nie nawet podczas jazdy siaglej potrafi raz swiecic raz nie nieraz gdzies jade pare km i nie swieci a nieraz jak zapale to jak sie zaswieci to juz swieci i swieci co to moze byc jakis blad w komputerze gdzies czy jest cos takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 Miałem tak samo.U mnie okazało się że przy lewym przednim kole przewód od czujnika ABS był w środku przełamany.W moim przypadku jako ze sam czujnik był sprawny wymieniłem tylko fragment uszkodzonego przewodu.Możesz sprawdzić omomierzem rezystancje czujnika która powinna wynosić 1.44 - 1.76k. Błąd abs-u możesz wymigać sobie sam uziemiając 8 pin w złączu OBD2 na 3 sekundy.Jest to zresztą opisane w Servic Manualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skoczek248 Opublikowano 4 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2011 a powiec mi gdzie szukac tego pinu i co znaczy uziemic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 a powiec mi gdzie szukac tego pinu i co znaczy uziemic?? Pinu jak kolega napisał-szukaj w złączu ODB (nad lewą nogą kierowcy ), a uziemić to -zewrzeć do masy samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi