Gość michaelpw808w Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich forumowiczów. Mam tylko prośbę, aby osoba sprawnie znająca temat Primery p11 z silnikiem 1.8 16v luknęła czy podane autko nie podpada... Cena jest atrakcyjna, jestem za kupnem. Auta jeszcze nie oglądałem, mam zamiar to zrobić dzisiaj. Nie miałem jeszcze japończyka wiec prosze o skromną poradę i czy ze zdjęć można wysnuć jakąś teorie o autku. A także o poradę na co mam zwrócić uwage przy oględzinach. Oto link http://otomoto.pl/nissan-primera-1-8i-comfort-high-krajowy-C18470221.html Z góry dzięki za odzew, pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertw Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 300 tys przebiegu to jak na benzyniaka 1.8 to dużo, w dieslu to pewnie norma, chociaż i tak wszyscy zaniżają bo 150 tyś zawsze lepiej wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Przy tym przebiegu wymiana rzozrządu to kwestia czasu. Szczególnie, że silniki 1.8 znane są z tego, że łańcuch potrafi się wyciągnąć. Sprawdź, czy rozrząd był już robiony. O silniku więcej nie powiem, bo sam mam inny. Oprócz tego dowiedz się dokładnie co innego było robione - skoro są papiery z ASO to trzeba to wykorzystać. Zawieszenie, wydech, elektryka, czujniki (np. przepływomierz) tego szukaj na fakturach. Samochód jest po wypadku, ale to wiesz? Nie mówię, że od razu widać, ale w aukcji nie ma słowa o tym, że auto bezwypadkowe. Jakby było porządne bum to lepiej się nie tykać - zapytaj wyraźnie co i jak, pytaj o zdjęcia. Szukaj rdzy przy nadkolach tylnych, na klapie bagażnika (pod spodem), przy szybie przedniej. Z mojej strony tyle. Edit: tak w ogóle to jest specjalny temat na takie pytania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 .. Edit: tak w ogóle to jest specjalny temat na takie pytania... dokładnie jak dla mnie bym sie liczył z ew wymianą silnika na mniej przelatany , zamykamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.