Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Almera, brak mocy

mero

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jestem posiadaczem almery n15 w wersji hatchback 3-drzwiowej,silnik to dobrze znana jednostka GA16DE z kolektorem 93C,wiec powinno byc deklarowane 100KM,chodzi o to ze tych kucy prawie nie czuc...auto ciagnie rowno od jakichs 2000 obrotow praktycznie do odciecia,ale glupia i ciezsza nubira tez z silnikiem 1.6 zbiera sie lepiej (niby piec kucy wiecej)...dodam ze zaslepilem EGR i delikatnie przyspieszylem zaplon,przebieg to 220000km,chodzi rowno lancuch nie dzwoni,niby nie ma sie do czego przyczepic,ale jezdzilem wieloma autami o podobnej mocy,ktore pomimo wiekszej wagi lepiej przyspieszaly,jakies pomysly?Mysle nad swapem SR20DE ale koszty mnie troche przerazaja hehe :P

Bo almery są mułowate(mały moment obrotowy).

Pozdr.

Ja mam GA14DE, zaślepiony EGR i zalewam 98 oktanowym paliwem, po za tym seria i jakoś nie narzekam :rolleyes:

bez przesady nie są aż tak mółowate, moja 1.6 90km, naprawde radzi sobie całkiem dobrze powyżej 3-4 tyś, poruszam się różnymi w pracy 2.0 tdi peugot, 1.8 benzyna avensis, i naprapwde te 1.6 w almerce w porownaniu wypada naprawde ok. B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...