Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N14 1,416V brak dzwieku nie wylaczonych swiateł

Gość Cysiek89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnio zauważyłem ze nie odzywa się brzęczyk załączonych świateł przy otwartych drzwiach bez kluczyka w stacyjce, wie ktoś może gdzie to znaleźć i jak naprawić ??

za zegarami podłączone o ile dobrze pamiętam małą żółtą kostką przymocowane do zegarów.

• 1 miesiąc temu...
Gość Cysiek89

najpierw sprawdz czy bolec w słupku kontaktuje bo szybciej tam jest coś do poprawienia

Ten co włącza światło w samochodzie ?? bo przemierzyłem miernikiem kabelki które dochodzą właśnie do tej puszeczki za zegarami i nie ma tam w ogóle prądu gdy sa drzwi otwarte i świeca się światła.

• 1 miesiąc temu...
Gość Belzebub

Hi, mam ten sam problem : brak dzwięku gdy zapomnę wyłączyć świateł przy wyciągniętym kluczyku ze stacyjki.

Tak łopatologicznie, żeby to poprawić muszę :

- zdjąć deskę z zegarami i sprawdzić "żółtą kostkę" [czy jest napięcie gdy kluczyk jest wyjęty ?]

- "najpierw sprawdz czy bolec w słupku kontaktuje" -czy chodzi o rozebranie "gałki" do włączania świateł? Tam może coś nie stykać ? Ew. jak ją rozebrać? Rozbieraliście to może i ma ktoś pogląd i mógłby napisać krok po kroku co po kolei muszę zdemontować ?

Mam zacząć od plastików na kolumnie kierownicy, a co potem ?

[będe ogromnie wdzięczny za jakąkolwiek pomoc czy sugestię]

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...